Annonse

Vil fylle eteren med kunstige stemmer

Radionytt.no - 23.04.2024 - Kyrre Dahl

Legatum publishing er tildelt en konsesjon for å sende på DAB og vil fylle noe av sendetiden med hørespill generert av Kunstig intelligens.


Illustrasjon

Forlaget Legatum Publishing har planer om å starte en egen radiokanal. Det omstridte forlaget er mest kjent for sine planer om å gi ut lydbøker av Knut Hamsun, med hans egen stemme, produsert med kunstig intelligens. Dette blir det mer av på radiokanalen:

– Vi ønsker å utforske KI tekst-til-tale teknologi knyttet opp til radioteater basert på våre eksisterende boktitler og kommende KI-utgivelse av Hamsun. Det skriver forlegger Tore Rasmussen i en epost til Journalisten, som først meldte om saken.

Legatum har sikret seg en innholdskonsesjon for DAB og en avtale med Riksblokk 2. Det samme har flere andre aktører, som Document, Alternativ Media og Norgesdemokratene, melder Journalisten.

Rasmussen tror at lavere kostnader for produksjon ligger bak at flere alternativaktører nå ser mot DAB: – Og at flere allerede har gode erfaringer med andre audio-plattformer som podkast og strømming.

I utgangspunktet kan hvem som helst sikre seg en innholdskonsesjon på DAB, så lenge man har en avtale med aktøren som driver senderanlegget man ønsker å sende på.

  • Mer om: Diverse - alle saker - Følg oss: på  


    Annonse