Annonse

Språkpriser til Sidsel Wold og Erlend Mørch

Radionytt.no - 04.04.2024 - Kyrre Dahl

God språkbruk er fellesnevneren for årets vinnere av Riksmålsforbundets mediepriser. TV-prisen går til NRK-veteran Sidsel Wold, Lytterprisen til NRK-nykommer Erlend Mørch og Gullpennen til Håkon Gundersen i Morgenbladet.


Erlend Mørch, Håkon Gundersen og Sidsel Wold. (Foto: Herman Henriksen/NRK, Morgenbladet, Henriette Dæhlie/NRK )

– Sidsel Wold har sagt at hun som journalist har et håp om å gjøre folk klokere. Det har hun lykkes med takket være store kunnskaper og fremragende bruk av sitt viktigste verktøy ­­ – det norske språk, uttaler juryleder Hans Rossiné.

Til tross for sin unge alder har lytterprisvinner Erlend Mørch (29) allerede gjort seg bemerket, som komiker, tekstforfatter og nå med podkasten Radio Mørch på NRK. – Om det er humor eller det dypeste alvor serverer Mørch innholdet på en måte som i juryen ble betegnet som «ren språklig fløyel», sier juryleder Kalle Lisberg.

Riksmålsforbundet har delt ut Gullpennen siden 1985. For første gang går prisen til en journalist i Morgenbladet. – Håkon Gundersens artikler er preget av språklig spenst, overskudd og fantasi – paret med skarpe observasjoner og et humoristisk skråblikk, sier juryleder Tom Egeland.

Riksmålsforbundets tre mediepriser vil bli utdelt på et åpent arrangement i Oslo 24. april, går det fram av en pressemelding.

  • Mer om: Diverse - alle saker - Følg oss: på  


    Annonse