Annonse

Ellen K: Viktig å alltid være positiv

18.03.24 - RADIONYTT.NO - Kyrre Dahl

Ellen K er den første kvinnelige programlederen for et morgenshow i Los Angeles og delte sine erfaringer med sitt Feel Good Show på Coast FM.

Ellen K på Radiodays Europe 2024. Foto: Kyrre Dahl

Nå var det kvinnelige programledere på amerikansk radio også før Ellen K, men hun er den første kvinnen som er lead host for et morgenshow i et større marked i USA, og du finner henne på Coast Fm i Los Angeles.

Hun fikk sitt eget show etter å ha jobbet som cohost på flere andre morgenshow, blant annet med Ryan Seacrest og har nå fått stjernestatus i Hollywood, med en plass i Radio Hall of Fame. På Radiodays Europe fikk vi høre om veien dit.

Positivitet var noe som gikk igjen som en av hennes hemmeligheter for suksess. Hun leder er feel good show og motto for morgenshowet er Start Feeling Good. Og hensikten er å spre den positive følelsen, selv om det skulle være en dårlig dag.

Andre hemmeligheter Ellen K delte med oss var viktigheten av å være ekte og unik. Det neste er å dele så mye mulig, og da tenker hun på videoer og sosiale medier. HUn mener det er en fordel at lytterne kan se programlederne og hva som foregår i studio.

En annen "secret" er "always look to the future" og Ellen er ikke redd for å prøve ny teknologi. Hun har til og med sørget for at hennes stemme kan brukes av kunstig intelligens og det er mulig å servere henne som syntetisk stemme på flee språk.

Et annet tips er at hvis noen er verdt å gjøre, så gjør det stort. Gå hele distansen på alt du driver med, var hennes råd. Dette mottoet hadde hun funnet på veggen hos sangeren i gruppa Kiss, fortalte Ellen K på Radiodays Europe.

Ellen er også opptatt av det visuelle og styler gjerne både seg selv og studio, for eksempel foran jul eller andre større begivenheter. Det er ikke bare fordi radiosendingene filmes men også for å sette riktig stemning for showet.

Hun fikk også spørsmål om det å være den første kvinnen med et større morgenshow og mente at noe av årsaken til at det har tatt så lang tid i USA er delvis at det har tradisjonelt vært veldig manns-dominert, men også det at kvinner ikke har vært så interessert. Hun mente at det er i ferd med å forandre seg og at vi vil høre flere kvinner som programledere også i USA:

Hun avslørte også at hun personlig ikke deltar på så mye på kveldstid og foretrekker å ta en lunsj med folk istedet for middag. Hun legger seg mellom klokka 20 og 21 for å være våken til morgenshowet dagen etter.

Radionytt.no er offisiell mediepartner for Radiodays Europe 2024 og følger konferansen tett.

Mer informasjon på hjemmesiden: RADIODAYS EUROPE

  • Mer om: Konferanser

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse