Annonse

Skretting gjenvalgt som styreleder

16.03.24 - Kyrre Dahl

Det ble litt dramatikk under valget, men til slutt bare en liten forandring på styret i Norsk lokalradioforbund under årets landsmøte.

Aslak Skretting. Foto: Tor Erik Schrøder

Aslak Skretting er gjenvalgt som leder i Norsk Lokalradioforbund for to nye år. Det ble klart på landsmøtet i forbundet på Quality Hotel Expo på Fornebu i ettermiddag. Det var ingen motkandidater og Skretting ble enstemmig valgt.

Thor Magnar Thorsen ble valgt til nestleder. Han satt i styret som vanlig styremedlem. Tidligere nestleder Stian Elverum var foreslått som vanlig styremedlem, men valgte overraskende nok å trekke seg under selve landsmøtet. Han foreslo selv Yvonne Stikbakke fra Radio Metro som nytt styremedlem og hun ble så enstemmig valgt.

Bjørn-Martin Brandett ble gjenvalgt som styremedlem, mens Ragnhild Espelund og Bianca Cinelli var ikke på valg og fortsetter i styret.

Det ble litt forandring på varamedlemmene. Stian Elverum gikk inn som første varamedlem, mens Sigrun Alvilde Mollett Throne ble andre varamedlem. Hanne Fleischer ble valgt som tredje varamedlem, Jan Johnsen ble nummer 4 og Klemet Klemetsen ble femte vara.

Skal jobbe for bedre avtale med TONO

Av andre nyheter fra landsmøtet så ble det vedtatt at det viktigste Norsk Lokalradioforbund skal jobbe med de neste to årene er å forhandle om og sikre lokalradio best mulig vilkår for bruk av rettighetsbelagt musikk.

Det er flere lokalradioer som har nevnt under landskonferansen at de er misfornøyd med TONO og mener at dagens avtaler hindrer utviklingen av digital lokalradio. Styreleder Aslak Skretting beskrev overfor medlemmene at det har blitt gnisninger med TONO både for forbundet og på enkeltstasjonsnivå.

Det ble vedtatt to resolusjoner. Den ene handler om innføring av redaksjonell mediestøtte for lokalradio. Der krever Norsk Lokalradioforbund at det straks realiseres.

Den andre resolusjonen er at den samlede rammen for tilskudd til lokale lyd og bildemedier må økes til minimum 30 millioner kroner.

Først publisert på: lokalradio.no

  • Mer om: Lokalradio

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse