Annonse

Med Christian Borch på maktens bakrom

Radionytt.no - 23.01.2024 - Kyrre Dahl

"Ikke alt er like vakkert", sier den erfarne journalisten Christian Borch i sin nye podkastserie. Her ønsker han å gi lytterne innblikk i de mindre kjente sidene av internasjonal politikk.

Christian Borch. Foto: Morten Bendiksen / Bauer Media

Folk flest vil nok bli overrasket over hvor mye egoisme og gruppeinteresser som spiller en rolle når store politiske beslutninger tas. Det sier Christian Borch, en veteran i journalistikken som i en mannsalder har vært tett på verdensbegivenheter for NRK. I en ny podkastserie, "Med egne øyne", tar han lytterne med bak scenen av historiske beslutninger og hendelser - som også påvirker vår nåtid.

"Jeg ønsker nå å fortelle min historie og hvordan jeg har opplevd det store maktspillet," sier Borch. Han håper at hans erfaringer kan være til nytte og læring for andre. Borch som også er kjent for å snakke svært fritt, er klar over at et slikt utsagn kan tolkes vrangt, men lar ikke det ødelegge dagen.

Borchs podkast gir et sjeldent innblikk i motivene til noen av historiens største navn som Ronald Reagan, Margaret Thatcher og Benjamin Netanyahu. Han tar også for seg mer hjemlige forhold, inkludert den kontroversielle saken om Arne Treholt. Borch hevder at Treholt ble sviktet av sine egne advokater og deres ambisjoner og udugelighet - et tema han utforsker dypt i et eget kapittel i podkasten.

Christian Borch er velkjent for sitt arbeid i NRK, spesielt som utenrikskorrespondent og nyhetsanker. Han startet sin karriere på 1970-tallet og ble raskt en viktig del av nyhetsredaksjonen. Hans rapportering fra internasjonale konflikter og politiske omveltninger har etablert ham som en dyktig og innsiktsfull journalist.

Christian Borchs nye podkast, "Med egne øyne", er tilgjengelig for alle, inkludert de som ikke abonnerer på en egen podkasttjeneste, og produseres i samarbeid med Bauer Media.

  • Mer om: Bauer Media - alle saker

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse