Annonse

Felles ettermiddag på NRK Vestland

Radionytt.no - 19.01.2024 - Kyrre Dahl

Distriktskontoret slår sammen lokale sendinger fra "gamle" Hordaland og Sogn og Fjordane fylker.


FOTO: NRK

– NRK Vestland ønsker å lage både journalistikk og en felles arena der alle stemmer i Vestland kan bli hørt i hele fylket. Derfor skal vi nå lage en felles ettermiddagssending på radio for hele Vestland. Det sier distriktsredaktør Dyveke Buanes ifølge Sogn Avis.

Sendingen skal ha programledere både i Bergen og i Førde og Buanes beskrives konseptet som en sending som setter dagsorden, viser fram god journalistikk og tar de viktige debattene i fylket.

Nynorskpraktikantene i Førde vil ifølge Buanes fortsatt få like mye sendetid, går det fram av en pressemelding: – NRK Vestland har eit spesielt ansvar for nynorsken i NRK, og den felles ettermiddagssendinga på radio skal vera med på å sikra at den munnlege nynorsken skal stå sterkt i NRK.

Morgensendingene fortsetter som før, med en sending for Hordaland og en sending for Sogn og Fjordane. Planen er å innføre den nye felles ettermiddagssendingen innen sommeren. Når planene ble kjent utløste det mye lokal kritikk, men det har ikke fått distriktssjefen til å ombestemme seg.

  • Flere nyheter om: NRK Radio
  • Følg oss på:  


    Annonse