Annonse

Knallstart for NRK-podkast

Radionytt.no - 11.01.2024 - Kyrre Dahl

Etter en uke er Historier fra virkeligheten: Mysteriet Adam blitt Norges største podkast.


Trude Lorentzen. FOTO: ANDERS LEINES / NRK

NRK-podkasten om den mystiske gutten på Marienlyst skole vekker voldsom interesse hos publikum. Det har ført til at Historier fra virkeligheten troner øverst på Podtoppen.no med soleklar margin, melder NRK i en pressemelding.

Ingen dokumentarpodkaster fra NRK har hatt så høye tall tidligere som Mysteriet Adam. De tre første episodene av podkastserien er i snitt lasta ned ca 130.000 ganger. Det er rekord for dokumentarinnhold en uke etter publisering, med tre episoder tilgjengelig og alt kun publisert i NRK Radio.

– Responsen har vært intens fra alle kanter. Nå maser alle om flere episoder, noen er nesten litt aggressive. Så da er det deilig å slippe fortsettelsen, sier podkastskaper Trude Lorentzen

De første tre episodene hadde premiere onsdag 3. januar, og de tre neste ble publisert i går, 10. januar.

Det siste året har NRK-journalistene Trude Lorentzen og Askild Matre Aasarød dykket inn i den utrolige historien om «guttekvinnen» som rundlurte lærere, klassekamerater, barnevern og politi i Norge høsten 2007.

Forkledd som tenåringsgutt med saggebukse og skateboard ble hun fulgt til første skoledag på Marienlyst skole i Oslo av to innleide «foreldre».

Adam spilte Bach uten noter på piano og løste avanserte matematiske ligninger, men fremsto også som et lidende barn, med urovekkende tegninger og rare anfall i timene.

Etter en dramatisk forsvinning og en politijakt gjennom hele Norge ble han pågrepet i Tromsø – og avkledd som voksen dame! «Adam», med barbert hode og flatbandasjert bryst under hettegenseren, er egentlig 33 år gamle Barbora Skrlova.

Den spektakulære plot-twisten er bare starten på opprullinga av en av Norges, og kanskje Europas, aller underligste kriminalsaker.

  • Flere nyheter om: NRK Radio
  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse