Annonse

Julemusikk gir trygghet i en mørk tid

Radionytt.no - 05.01.2024 - Kyrre Dahl

Den store oppslutningen om de rene julekanalene kan ha noe med situasjonen i verden å gjøre, mener juleradiodronningen hos Bauer, Lise Askvik.

Lise Askvik på hjemmestudio. Foto: Privat

Det har vært nok et år med suksess for julemusikk på radio. De offisielle lyttertallene for uke 51 viste at julekanalene var større enn hovedkanalene både for Bauer og P4-gruppen. Den siste uka før jul var det altså flere som hørte på P7 Klem og P24-7 Kos enn på henholdsvis P4 og Radio Norge.

Lise Askvik, som har vært programleder for Juleradioen til Bauer siden den ble relansert 24. september, synes det er utrolig gøy at så mange velger å høre på julekanaler:

- Om jeg skal våge meg på en liten analyse av hvorfor juleradiolyttingen har vært høy i år, så kanskje det handler om at verden utenfor begynner å se ganske mørk ut. Da søker flere mot opplevelser som gir trygghetsfølelse, glede og ro, sier Askvik

- Julemusikk gir de fleste av oss gode vibrasjoner. I tillegg har jeg i mine sendinger forsøkt å favne mer enn søtsuppejula, og snakke litt om de som også synes at julen er vanskelig. Jeg mistet selv min lillesøster til kreft i julen i fjor og kunne relatere meg også til dem som kjente på sårhet med høytiden, forteller hun.

Som nevnt begynte Askvik og Bauer å sende non stop julemusikk allerede i september men hun rakk likevel ikke å bli lei: - Nei, vi spilte bare julemusikk i tre måneder, og med snart 30 års erfaring fra formatert musikkradio har jeg ganske høy terskel for musikkslitasje!

- Helt personlig må jeg si at det har vært veldig hyggelig å lage årets juleradio. Det er første gangen jeg har fått dette oppdraget, og med fullt hjemmestudio har jeg storkost meg og sittet og hørt på mye mer musikk enn noen annen jul, sier Askvik til radionytt.no

- Nå er jeg tilbake i Radio Vinyl og er absolutt heller ikke lei av den herlige musikken fra 60 og 70-tallet som jeg har gledet meg med i mange år på min favorittkanal. Du vet, du blir ikke lei av kvalitetsmusikken eller radiokollegaer som Lars Eikanger, Rune Dahl, Finn Bjelke, Tor Andersen, Michael Skorbakk og co!

  • Mer om: Bauer Media - alle saker

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse