Annonse

De mest populære sangene til jul

Radionytt.no - 05.12.2023 - Kyrre Dahl

TONO har funnet ut hvilken julesang nordmenn liker best. Den som ligger øverst på lista er også en favoritt blant norske radiostasjoner.


Foto: Jill Wellington/Pixabay

Vi er inne i julemåneden og nå er det julemusikk å høre på de fleste norske radiostasjoner. Ja, noen radiokanaler har spilt julesanger i mange uker allerede. Men, hvilke låter synes egentlig nordmenn passer best til årstiden?

“Driving home for Christmas”, skrevet og fremført av britiske Chris Rea, er nordmenns favorittjulesang. Det viser en rykende fersk undersøkelse blant et representativt utvalg nordmenn utført av YouGov på vegne av TONO. Nyere, norske julesanger hevder seg også sterkt, med «Nordnorsk julesalme» på 6. plass, og to til på Topp 10, opplyser TONO.

– «Driving home for Christmas», skrevet og fremført av Chris Rea, er julefavoritten til flest nordmenn. Deretter følger «O Helga Natt» og «All I Want for Christmas is You», før «Deilig er Jorden» på 4. plass, som er den norskspråklige julesangen flest nordmenn sier er en julefavoritt, sier Willy Martinsen, kommunikasjonsdirektør i TONO.

«Driving Home for Christmas» er også en favoritt blant norske radiostasjoner. I 2022 ble sangen spilt mer enn 5 000 ganger ifølge musikkrapporter TONO mottar fra norske radiokanaler.

Selv om julesanger og – salmer følger nordmenn gjennom generasjoner, er det også nyere norske julesanger blant nordmenns julefavoritter.

– Det er veldig hyggelig å se at også nyere norske julesanger har tatt plass blant nordmenns julefavoritter. Blant de 10 høyest elskede julesangene finner vi Trygve Hoffs «Nordnorsk julesalme», Tore Aas og Eivind Skeies «En stjerne skinner i natt» og Amund Enger og Jan Vincents Johannessens «Himmel på jord», sier Martinsen.

Se hele listen på TONOs hjemmeside

  • Mer om: Diverse - alle saker
  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse