Annonse

Fra NRK P3 til FriFagbevegelse

Radionytt.no - 04.12.2023 - Kyrre Dahl

Maud Lervik er ny podkastjournalist i FriFagbevegelse. – Som å vinne i Lotto, sier hun.


Maud Lervik. Foto: Hanna Skotheim

Neste år er det Maud Lervik som skal lage podkasten Rørsla for FriFagbevegelse, mens Ida Bing, som står bak podkasten til vanlig, har permisjon.

– Det føltes som å vinne i Lotto da jeg fikk jobben, sier Lervik. – Det er en stor ære å få følge i fotsporene til så flinke folk, og jeg er veldig heldig som får sette mitt preg på podkasten i 2024.

Lervik kommer fra jobben som videojournalist i P3 Meninger, og har tidligere jobba som SoMe-journalist i Avisa Oslo. Hun er utdanna fotojournalist fra OsloMet.

Rørsla er en reportasjepodkast fra FriFagbevegelse, som forteller historier fra arbeidslivet. Podkasten ble lansert i 2018. Maud Lervik forteller at hun lenge har hatt lyst til å fordype seg i podkast, fordi det er et medium med mange muligheter.

– Podkast byr på en unik tilgang til mennesker som ikke vil fortelle sin historie på TV og nett, men gjerne på båndopptakeren. Som foto- og videojournalist er jeg vant til å formidle ved å sjonglere stillbilder, video og lyd på samme tid. Nå gleder jeg meg til å fokusere på sistnevnte, og det sammen med en skikkelig dyktig redaksjon, sier Lervik. 

– Vi er kjempefornøyde for å få Maud med på laget, sier fungerende redaktør i FriFagbevegelse, Ragnhild Heyerdahl.

– Hun er en dyktig journalist og har en multimedial kompetanse som treffer våre behov godt. Vi er overbevist om at Maud vil gjøre en veldig god jobb med å videreutvikle Rørsla, og hjelpe oss å nå enda flere lyttere med godt kvalitetsinnhold

  • Flere nyheter om: NRK Radio
  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse