Annonse

Lokalradio starter papiravis

Radionytt.no - 03.12.23 - Kyrre Dahl

Det er ikke hverdagskost at en lokalradio starter opp en papiravis. SolørRadioen lanserte for noen år siden nettavisen isolør.no. Nå blir det en fysisk avis, som kanskje til og med kan få pressestøtte.

Linn Hege Kolbu Sagen (fra venstre), Svein Sjølli, Bjørn-Martin Brandett, Hans-Didrik Bakke, Marianne Østmoen, Herman O. Larsen og Odd Erland Dalen.. Foto: isolør.no

Et nytt stykke mediehistorie skrives i Solør når iSolør.no nå tar sats og satser som ordinær lokalavis på nett og papir. Den første papiravisa er klar for utkjøring 13. desember, går det fram av en pressemelding

– For 15 år siden var jeg med på å starte SolungAvisa sammen med Marianne Østmoen som har jobbet der helt frem til nå. Jeg er skikkelig stolt over at vi sammen nå skal lansere ei ny superlokal lokalavis, for og om solunger. Solør trenger ei lokalavis med skikkelig lokalt fotfeste og med lokale eiere, sier Bjørn-Martin Brandett, som blir redaktør for nysatsingen.

iSolør.no eksisterer allerede som nettavis og magasin. Slik blir det også i fortsettelsen. Men papiravisa vil utkomme minst 48 ganger i året, og antallet saker på nettavisa vil øke drastisk. Brandett forteller til lokalradio.no at noe av hensikten med endringene er muligheten til å komme inn under ordningen med produksjonstilskudd, populært kalt pressestøtte:

– Produksjonstilskuddet er naturlig nok en viktig del av regnestykket, og vi håper å komme inn i ordningen allerede i 2025, sier Brandett, som også er radiosjef for Lokalradioene i Innlandet og Radio Metro på Østlandet og Sørlandet.

I teamet bak lokalavisa finner vi i tillegg til Østmoen og Brandett også Svein Sjølli, Hans-Didrik Bakke, Linn Hege Kolbu Sagen, Herman O. Larsen, May-Britt D’Este og Odd Erland Dalen. Alle ser frem til fortsettelsen, og tror at solungene er klare for det nye avisproduktet.

– Trykk, distribusjon og bemanning er kostbart, og formatet endres nå til en abonnementsavis. Men vi har forsøkt å holde prisene nede, og ønsker du kun en digital utgave snakker vi kun om 99 kroner i måneden. Introduksjonsprisen på papiravisa bør også være overkommelig i forhold til hva slags produkt du får i hånda, smiler Brandett.

Hans-Didrik Bakke startet i Østlendingen som 16-åring. Foruten tre perioder som ordfører i Åsnes har han skrevet mye av livet. Blant annet for avisene Østlendingen, Glåmdalen og SolungAvisa. Han er særlig glad på de mange eldres vegne i distriktet.

– Opplaget på papiraviser går ned over hele landet. Men sier folk opp papiravisa for at de ikke vil ha papiravis, eller for at produktet ikke samsvarer med prisen? Vi mener at vår papiravis vil leve i mange år til, både på grunn av pris og innhold. Samtidig bor det mange voksne folk i Solør som gjerne vil ha en god papiravis i hånda, sier Brandett.

Først publisert på: lokalradio.no

  • Mer om: Lokalradio

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse