Annonse

Mobilabonnement for familier: Hva bør du se etter?

Gjesteinnlegg: 23.11.2023 - Tone Johnsen

Å finne det rette mobilabonnementet for hele familien kan være en utfordring. Man har gjerne barn i ulike aldrer som bruker mobiltelefonen til forskjellige formål. Og med så mange tilbud og alternativer innen abonnement tilgjengelig på markedet, er det lett å bli forvirret. Det er derfor viktig å på forhånd vite hva man skal se etter. Her er noen viktige faktorer å vurdere når du velger et mobilabonnement for familien din.


Illustrasjon. Foto: Pexel

Prisnivå og budsjett

Det første du bør vurdere er prisnivået og budsjettet ditt. Mobilabonnementer kan variere i pris, avhengig av hvor mye data og samtaler du trenger. Det er viktig å finne et mobilabonnement familie som passer innenfor familiebudsjettet ditt, slik at du unngår unødvendige utgifter. Husk at det er alltid rom for forhandling. Du sitter gjerne allerede med det sterkeste kortet på hånden når en mobiloperatør ringer deg for å få deg som kunde. Så neste gang, ikke legg på i frustrasjon; prøv heller å gjøre en god forhandling og du vil kanskje ende opp med en bedre avtale enn du kunne forestille deg.

Datapakker og internettforbindelse

En annen viktig faktor å vurdere er datapakkene som tilbys og kvaliteten på internettforbindelsen. Hvis familien din bruker mye data, bør du se etter et abonnement som tilbyr tilstrekkelig med data til alle medlemmene. Det kan gjerne være lurt å vurdere abonnementer med ubegrenset data inkludert. Dersom du ikke går for ubegrenset data, er det viktig å se til at abonnementet tilbyr data rollover. Det vil si at dersom dere ikke bruker opp dataen en måned, så blir resterende data overført til neste måned. I tillegg er det viktig å sjekke om mobiloperatøren har god dekning der du bor og vanligvis oppholder deg. Dette gjelder spesielt hvis du bor i utkantstrøk eller distrikt hvor en teleoperatør gjerne har et sterkere fotfeste enn andre.

Muligheter for deling av data

Å kunne dele data mellom familiemedlemmer kan være svært nyttig og være nærmest en avgjørende faktor for hvilket abonnement dere velger. Dette gjør det nemlig mulig å optimalisere bruken av data og unngå overskridelser. Se for deg at dere skal hjem fra ferie og skal kjøre bil i 6-7 timer. Heldigvis har barna iPad-er å se film på, men til din store frustrasjon har de brukt opp all sin data i løpet av ferien. Hvor fantastisk er det ikke da at dere voksne enkelt bare kan dele data med barna, så er bilturen reddet! Sjekk derfor alltid om mobiloperatøren tilbyr muligheten for å dele data mellom familiemedlemmer, evt. også om det er noen begrensninger eller ekstra kostnader knyttet til dette.

Mulighet for tilleggstjenester

Det kan være lurt å vurdere om mobiloperatøren tilbyr tilleggstjenester som kan være nyttige for familien din. Dette kan inkludere ting som forsikring for mobiltelefoner, tilgang til gratis video- og musikkstrømmetjenester eller ekstra sikkerhetsfunksjoner i form av barnemodus eller nettvern. Noen mobiloperatører kan også tilby rimeligere priser ved kjøp av ny mobiltelefon eller annet relatert utstyr, så her kan man gjøre noen smarte trekk. Vurder derfor alltid hvilke tilleggstjenester som er viktige for deg og familien din, og sjekk hvilke mobiloperatører som tilbyr disse.

Sømløs overgang og portering av nummer

Hvis du allerede har et mobilabonnement, kan det være viktig å sjekke om mobiloperatøren tilbyr en sømløs overgang og mulighet for å beholde ditt nåværende telefonnummer. Som et minimum bør den nye mobiloperatøren sørge for oppsigelsen hos din nåværende operatør og ta seg av alt det administrative rundt dette. Det eneste dere skal gjøre, er å få nytt sim-kort i posten. Med andre ord bør overgangen til et nytt mobilabonnement være enkelt og praktisk for hele familien.

Å finne det rette mobilabonnementet for familien din kan virke overveldende, men ved å vurdere disse faktorene kan du ta en informert beslutning. Husk å sjekke ulike tilbud og sammenligne priser og vilkår før du tar en endelig beslutning. Med riktig mobilabonnement kan hele familien nyte god dekning og tilstrekkelig med data til en rimelig pris.

  • Mer om: Diverse - alle saker
  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse