Annonse

Finn og Lars om den nye Beatles-låta

Radionytt.no - 03.11.2023 - Kyrre Dahl

– Som en Paul McCartney-ballade med litt dårligere melodi, mener Finn Bjelke etter å ha hørt den aller siste sangen fra hans store favorittband.

Finn Bjelke (t.v.) og Lars Eikanger. Foto: Ida Skogvold, Bauer Media.

Det er en stor dag for Beatles-fans over hele verden. I dag kom en ny singel fra bandet, over 50 år siden det ble oppløst. Minutter etter at «Now and Then» ble sluppet i ferdig utgave med bidrag fra alle bandmedlemmene, serverte Finn Bjelke sitt førsteinntrykk på Radio Vinyl.

– Det er jo kjente, kjære toner. Men jeg synes den er altfor lineær, den er litt flat. Det mangler et eller annet. Antakeligvis John og George, sier han.

John Lennon døde som kjent i 1980, og George Harrison døde i 2001. Sangen ble skrevet og spilt inn i en demoversjon av Lennon på 70-tallet, og de gjenværende bandmedlemmene prøvde å ferdigstille den da de var samlet i studio i 1995. Den gang klarte de ikke gjøre vokalsporet til Lennon tydelig. Men da regissør Peter Jackson tok i bruk kunstig intelligens for å pusse opp gamle opptak til dokumentaren «Get Back», som kom ut i fjor, ble det endelig fart på sakene.

– De har jo gjort maks ut av dette, men når det blir brukt kunstig intelligens kan det høres litt ut som et coverband. Et godt coverband, mener Bjelke, som har lang fartstid som musikkjournalist og programleder, blant annet for Finn Bjelkes Pop Quiz.

Den nye versjonen av «Now and Then» inneholder bidrag fra alle de fire Beatles-medlemmene. I 1995 spilte George Harrison inn gitarspor, og i år har Paul McCartney og Ringo Starr lagt siste hånd på verket.

– Selve låten er grei, og det er en del av arven etter The Beatles. Vi skal være glad for alt som dukker opp i den sammenhengen, sier Bjelke.

Det er ingen tvil om at det er en stor begivenhet når vi får en ny singel fra et av tidenes største band. Meningene vil nok være mange og delte blant Beatles-entusiaster verden over. Og mens Finn Bjelke ikke fullstendig overbevist over den musikalske kvaliteten og konkluderer med «et rungende tja», er programlederkollega Lars Eikanger i Radio Vinyl virkelig begeistret.

– Jeg synes den er kjempefin! Jeg satt her med tårer i øynene da vi hørte den for første gang, og tenkte på John Lennon og George Harrison. Jeg ble rett og slett sentimental, og fikk klump i magen, sier han.

Også Finn Bjelke må innrømme at det er sterkt å høre The Beatles sammen igjen, om enn med hjelp fra kunstig intelligens.

– Det er vanskelig å unngå å bli rørt. Men rent musikalsk var det som forventet, sier han.

– Det hørtes ut som en Paul McCartney-ballade fra «Red Rose Speedway»- eller «London Town»-platene, men med litt dårligere melodi.

  • Mer om: Bauer Media - alle saker

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse