Annonse

Radiodrama: Hva om Sverige okkuperte Norge?

Radionytt.no - 27.10.2023 - Kyrre Dahl

Sveriges Radio hadde i går premiere på lyddramaet Kontra, en dystopisk thriller der Norge ikke lenger er en selvstendig stat.

Kontra. Foto: Sveriges Radio

Kontra er den nyeste satsingen til Sveriges Radio P3. Dette er et lyddrama, eller radiodrama satt i en fiktiv verden der Sverige har okkupert Norge. Hvordan ville samfunnet vært da, både i Norge og Sverige, er tema for serien.

– Svenskar vill alltid se oss själva som de goda. Det som lockade oss med Kontra var att vända på den bilden – vad skulle hända om vi var skurkarna, om det var vi som förtryckte folk, sier Niclas Ekström som sammen med Jakob Vasell står for manus etter en idé av Måns Nilsson og Valle Westesson.

En ung kvinne tvinges av Säpo til å bli infiltrert i motstandsbevegelsen Kontra. Dette skjer i en alternativ virkelighet der Sverige under 1930-tallet annekterte Norge. En militant gren av den norske selvstendighetsbevegelsen med navn Kontra har tatt til våpen og begynt en lavintensiv terror mot den svenske sentralmakten.

– Som norsk så var det intressant med en serie som utspelar sig i en värld där Sverige har ockuperat Norge. Även utmaningen att gestalta en karaktär med bara rösten lockade, sier Georg Devendra Apenes, som har rollen som Kjetil, i en pressemelding fra Sveriges Radio.

Kontra er en spenningsdrevet serie med en dystopisk ramme som kan minne om tv-serier som The Handmaid´s Tale og har hentet inspirasjon fra motstandsbevegelser som IRA, ETA og krigen i tidligere Jugoslavia. Regi er ved Jenifer Malmqvist. I rollene blant andre Arina Katchinskaia, Bahareh Razekh og Georg Devendra Apenes.

  • Mer om: Utenriks - alle saker

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse