Annonse

10 år på lufta for NRK P1+

Radionytt.no - 04.10.2023 - Kyrre Dahl

Det er ikke bare NRK P3 som har jubileum denne uka. NRK P1+ har også grunn til å feire, etter 10 år på lufta.


Redaksjonen i NRK P1+ i 2023. Foto: Merete Verstad / NRK

Tiårsjubileet til Nrks kanal for godt voksne kom litt i skyggen av trettiårsjubileet til NRK P3, men 10 år på lufta er også en prestasjon og vi gratulerer også ansatte og lyttere av NRK P1+!

Klokka 07.03 onsdag 2. oktober 2013 gikk Norges nye riksdekkende radiokanal på lufta. Kari Sørbø og Viggo Valle slo an tonen for NRKs nye radiotilbud med kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen ved sin side .


Redaksjonen i NRK P1+ fikk kake og tale fra kanalsjefen. Foto: NRK

- NRK P1+ har vært en viktig kanal for oss i NRK i 10 år. Det sier kanalsjef Bjørn Tore Grøtte. - Den har gode lyttertall, rett under 300 000 daglige lyttere. Det mest imponerende er likevel at lyttertiden er høy. Dette er radio som den godt voksne lytteren setter stor pris på, fortsetter han.

Målgruppen til NRK P1+ er voksne folk på 62+ Men det viktigste er at det skal være en tradisjonell radio for lyttere som setter pris på NRKs radiotradisjon. NRK P1+ har helt siden oppstarten kun vært tilgjenglig digitalt, på DAB eller via nettradio.

- NRK P1+ var viktig for oss da vi la om fra FM til DAB. En stor del av befolkningen fikk sin egen radiokanal, som de trykket til sitt bryst - som de umiddelbart la sin elsk på, sier Grøtte til radionytt.no.


Programleder Viggo Valle drar spaken opp for Norges nye radiokanal Foto: Jon-Annar Fordal / NRK

Han tror fremtiden er lys for kanalen som satser på godt voksne: - NRK P1+ har vært gjennom store endringer den siste tiden, og det har vært imponerende å se hvor omstillingsdyktige og proffe folk det er som leverer program til kanalen, avslutter Grøtte.

For 10 år siden var det statssekretær Mina Gerhardsen som stod for den offisielle åpningen av NRK P1+. 10 år på lufta ble markert på en mer uformell måte, med kake i redaksjonen og tale fra kanalsjefen.


Kari Sørbø og Viggo Valle i frokostradioen i 2013 Foto: Julia Naglestad / NRK


Programleder Viggo Valle i frokostradioen i 2023 Foto: Merete Verstad / NRK

  • Flere nyheter om: NRK Radio
  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse