Annonse

Mannlige artister dominerer på radio

Radionytt.no: 14.09.2023 - Kyrre Dahl

8 av de 10 mest spilte artistene på norsk radio er menn, viser fersk statistikkrapport fra Gramo. Dette er tema for en debatt på by:Larm i ettermiddag.


Kygo. Foto: The Come Up Show fra Canada/Wikipedia

Bare Astrid S og Dagny har fått plass på listen over de mest spilte artistene på radio i 2022. Ellers består den utelukkende av menn, med Ed Sheeran, Kygo og The Weeknd på henholdsvis første, andre og tredjeplass. Den årlige statistikken, som utgis av Gramo, viser at disse artistene til sammen har hatt over 3 000 timer spilletid på norske radiokanaler i 2022.

Også på oversikten over de meste spilte låtene, er det menn som dominerer. Bak låter som “Bad Habits”, “Cold Cold Heart” og “Dancing Feet»,står nemlig Ed Sheeran, Elton John og Kygo, og videre på listen ligger både Harry Styles, Benson Boone og Chris Holsten, før Adele melder sin ankomst med “Easy On Me” på syvende plass, opplyser Gramo.

Dette er bakteppet for en paneldebatt på by:Larm i ettermiddag, med overskriften «Hvordan fikse kjønnslikestilling i musikkbransjen». Der peker de også på at «Årets låt»-kategorien under Spellemann besto av kun mannlige nominerte. Prisutdelingene peker på strømmetall. Strømmetall påvirkes av radio, musikkjournalistikk og lineups.

– I denne panelsamtalen ønsker vi å belyse små og store barrierer for kvinner i musikkbransjen, for å pusle sammen det store bildet. Vi vil avslutte pekeleken og i stedet se på hvordan hver og en i bransjen kan bidra til endring, skriver by:Larm om sesjonen.

Paneldeltakere

  • Samsaya Sampda Sharma (låtskriver, artist, nestleder i NOPA)
  • Lena Midtveit (AD i Sony Music Norge)
  • Emily-Madelen Harbakk/Gucci Caliente (produsent og låtskriver)
  • George Ofori (musikkjournalist, DJ, foredragsholder)
  • Moderator Christine Dancke (programleder, DJ, musikkanmelder)

  • Mer om: Diverse - alle saker
  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse