Annonse

NRK Finnmark gjenoppstår

Radionytt.no - 11.09.2023 - Kyrre Dahl

NRK Finnmark gjenopprettes som selvstendig distriktskontor ved nyttår, og Marte Lindi får ansvaret for å lede avdelingen med hovedsete i Alta.


Marte Lindi Foto: NRK

– Det blir veldig spennende å skulle ta over styringen i det gjenoppståtte NRK Finnmark. Det er med ærefrykt jeg har sagt ja til jobben. Det er store sko å fylle etter tidligere redaktører, men jeg tar med meg min erfaring fra 20 år i mediebransjen i nord, og min bakgrunn som same og finnmarking. Så vet jeg at jeg har en solid gjeng i ryggen i NRK, spesielt i Finnmark, sier Lindi.

Lindi er født og oppvokst i Karasjok, med en fot i hver kultur – både den norske og den samiske, skriver NRK i en pressemelding.

– I Marte får vi en redaktør med inngående kunnskap om fylket og om NRKs oppdrag og virksomhet. Jeg er trygg på at hun vil lede den dyktige gjengen vi har i Finnmark på en utmerket måte og bidra til å videreutvikle tilbudet vårt både til det lokale og nasjonale publikum, sier regionredaktør i nord, Nina Einem.

Lindi er i dag redaksjonssjef for NRK i Finnmark. Før hun fikk jobb i NRK for ti år siden, jobbet hun blant annet i TV Finnmark og nesten 10 år i Finnmark Dagblad, først sportsjournalist og sportsleder, og deretter med nyhetsjobbing.

Lindi overtar redaktøransvaret i en svært spennende tid for Nord-Norge og Finnmark spesielt.

– Vi er i en svært spennende tid der Finnmark er ett av de heteste nyhetsområdene i Norge. Vi har Russland som nærmeste nabo i øst med alt det bringer med seg. Vi har store diskusjoner som elektrifisering av Melkøya og konfliktlinjer knyttet til næringsutvikling versus miljøhensyn. Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben, sier Lindi.

  • Flere nyheter om: NRK Radio
  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse