Annonse

Lanserer bok om Radio Nero

04.09.23 - Kyrre Dahl

Steinar Hoel Korsmo lanserer denne måneden boka «Radio for alle penga». Dette er historien om lokalradioen Radio Nero og søsterkanalen Nero Pluss.

Forsiden på bok om Radio Nero. Foto: Steinar Hoel Korsmo

– Dette er en bok om 90-tallets radiorevolusjon, om entreprenørskap og ikke minst historien om de mer enn 200 medarbeiderne som var innom Nero-systemet fra 1989 til 2000. Slik starter beskrivelsen av boka, som selges fra 16. september.

Han som har skrevet boka er initiativtaker, en av eierne og styreleder gjennom mange år i Radio Nero, Steinar Hoel Korsmo. Han var en av eierne av søsterkanalen Nero Pluss.

– Jeg har skrevet «Historien om Radio Nero og Nero Pluss» fordi den er en viktig del av norsk nærradiohistorie, og også fordi den fortjener å bli skrevet på vegne av de mer enn 200 medarbeiderne som var innom Radio Nero og Nero Pluss / Power FM i nesten 11 år fra 1989 til 2000, forteller Hoel Korsmo til lokalradio.no.

Historien om Radio Nero og Nero Pluss/Power FM starter i 1988, og på det tidspunktet var det ingen som hadde den fjerneste anelse om hvilken lytter-suksess dette skulle bli.

– Historien er en viktig del av både norsk mediehistorie, og den lokale mediehistorien på Romerike. For svært mange av innbyggerne på Romerike og i Oslo nord, var Nero-stasjonene en viktig del av hverdagen i mange år, går det fram av boka.

Oppslag i bok om Radio Nero. Foto: Steinar Hoel Korsmo

Boka er utgitt med støtte fra Biblioteksvederlagsfondet og Pressens Faglitteraturfond (PFF). Boka har 3 deler: 1) Den norske lokalradiohistorien 2) Historien om Radio Nero og Nero Pluss / Power FM 3) Langsiktig IMPACT som Radio Nero og Nero Pluss har gitt på samfunnet. Boka har også mer enn 100 bilder og illustrasjoner, en rekke faktarammer, en tidslinje, kart over konsesjonsområder og en rekonstruert medarbeiderliste.

Det blir lanseringsfest for alle tidligere medarbeidere av Radio Nero og Nero pluss dagen før den offisielle lanseringen, som vil skje på Strømmen storsenter lørdag 16. september. Radio Nero hadde forøvrig også studioer på dette senteret gjennom flere år.

Først publisert på: lokalradio.no

  • Mer om: Lokalradio

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse