Annonse

Håper podkast kan hjelpe etterforskning

Radionytt.no: 31.08.2023 - Kyrre Dahl

Like før Jonas Aarset Henriksen (30) ble drept, valgte han å dele sin historie med offentligheten da han mente at politiet ikke tok saken hans på alvor. Derfor tok han kontakt med podkasten «Avhørt» for å dele sin historie.


Foto: Avhørt

Podkasten drives av Stein Morten Lier, Helge Moldver og Lars Christian Nygaardstrand i Batong Media, og tar for seg kriminalitet i det norske samfunnet. I intervjuet med «Avhørt» fortalte Henriksen at han hadde vært utsatt for trakassering og hærverk i løpet av to år, men han opplevde at politiet ikke viste tilstrekkelig engasjement.

Seks dager etter intervjuet ble Henriksen funnet drept. Det var en venn av Henriksen som fant ham i en bil i Nes i Ådal. Til tross for betydelige politiressurser som er satt inn for å oppklare drapet, er ingen mistenkte pågrepet så langt.

Henriksens historie har rørt mange, og den har satt sitt preg på nyhetsbildet.

Spesielt bemerkelsesverdig er det at over 300 000 mennesker har lyttet til hans historie gjennom «Avhørt». De tre episodene har blitt lastet ned nesten 700 000 ganger, som trolig er rekord i Norge. Det fører «Avhørt» helt til topps på Podtoppen, som måler podkastlytting, langt foran nummer to på listen.

Håper å finne svar

Helge Moldver, daglig leder i Batong Media, sier at han legger mindre vekt på lyttertallene i forbindelse med disse episodene.

– Vi konsentrerer oss om å prøve å finne ut hva som skjedde med Jonas. Håpet er at den økte oppmerksomheten rundt podkasten kan føre til flere tips i saken, som igjen kan hjelpe både politiet og oss å finne svar, sier han.

Øystein Weibell, podkastsjef i Bauer Media som distribuerer «Avhørt» gjennom Podplay, håper også at de ekstreme lyttertallene kan bidra til å identifisere de skyldige i drapet på Jonas Aarset Henriksen. Samtidig understreker han at «Avhørt» over tid har vist evnen til å levere kvalitet til en stadig voksende lyttergruppe, til tross for at historiene de formidler ofte avspeiler den brutale virkeligheten rundt kriminalitet i samfunnet.

  • Mer om: Diverse - alle saker
  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse