Annonse

Radio-debut for 90-åring på P4 Plus

21.06.2023 - RADIONYTT.NO - Kyrre Dahl

Carli Tornehave har startet som programleder på Sveriges Radio, i en alder av 90 år.


Carli Tornehave. Foto: Henrik Olsson/Sveriges Radio, SVT

Han er trolig verdens eldste debuterende radioprogramleder. Likevel er Carli Tornehave godt vant med mikrofoner, som artist og entertainer.

Han er kjent som "Sveriges Frank Sinatra" og har deltatt i Melodi Grand Prix hele seks ganger. Hans musikalske karriere begynte allerede i 1954 i en sangkonkurranse og i august fyller han 91 år.

Carli Tornehave er hyret inn som programleder på radiokanalen P4 Plus, som Sveriges Radio står bak. Der leder han programmet Carli Tornehaves Musikaliska värld.

I programmet byr Carli på historier fra sitt liv, både av og på scenen. Musikken er alt fra evergreens med kjente artister som Benny Goodman og Dean Martin til svenske melodier med Sonya Hedenbratt og Lill Babs

Tornehave er født i Stockholm men vokste opp i Danmark. I sin karriere har han sluppet 45 singler og EP-plater, flere av dem på dansk. Han har også deltatt i flere filmer.

Hans programmer sendes på lørdager i P4 Plus, men kan også lyttes til via Sveriges Radio Play eller på hjemmesiden: Carli Tornehaves musikaliska värld

  • Mer om: Utenriks - Arkiv

  • Følg oss:     -  RSS:

    Annonse