Annonse

Stenger dansk DAB-kanal

15.06.2023 - RADIONYTT.NO - Kyrre Dahl

Det å lage en public service-kanal på DAB+ ble aldri noen suksess. Nå vil danske myndigheter stoppe finansieringen av den nasjonale kanalen.


Studio - Foto: Radio Loud

Danmark, har i tillegg til statskanalen Danmarks Radio, hele to privateide radiokanaler som blir finansiert av statlig støtte med public service-betingelser. Fra mars blir det bare en.

Den spesielle konsesjonen Radio Loud ble tildelt vil ikke bli fornyet. Loud la etter hvert ned og sendetillatelsen ble overtatt av Radio 24syv.

Loud skulle satse på kultur for unge voksne, men fikk kraftig kritikk for manglende oppfyllelse av konsesjonsvilkårene. Men, det verste var elendige lyttertall. I perioder var lyttingen ikke målbar på de offisielle målingene.

At Radio 24Syv ( tidligere Loud ) nå legges ned kommer fram i en mediepolitisk avtale som den danske regjeringen har gjort med flere opposisjonspartier. I stedet for en hel kanal skal podkaster få støtte fra et public service-fond.

Dette fondet forvalter penger fra en public service-avgift på TV-produksjoner og 10 % av midlene skal årlig gå til frittstående radiostasjoner og podkaster, melder radionytt.se. Radio4 vil fortsette som en nasjonal public service kanal.

  • Mer om: Utenriks - Arkiv

  • Følg oss:     -  RSS:

    Annonse