Annonse

Radio Vinyl hyller Tina Turner

26.05.2023 - Kyrre Dahl

Programleder Lise Askvik og Aleksander Torgersen-Arnesen, president i fanklubben Tina Turner Norge, forteller om en helt unik artistkarriere på Radio Vinyl i kveld.

Lise Askvik og Aleksander Torgersen-Arnesen. Foto: Bauer Media

Da Tina Turner døde onsdag, 83 år gammel, etterlot hun seg en enorm musikalsk arv. Siden den første singelen hun var med på, «Boxtop» fra 1958, har hun gitt ut en vanvittig rekke ikoniske sanger som spenner over ulike sjangre og musikalske uttrykk. Artistnavnet hun gikk under da debutsingelen dukket opp i platehyllene var «Little Ann», men musikkelskere over hele verden kjenner henne som «The Queen of Rock ‘n’ Roll».

– Jeg kaller henne bare «The Queen», akkurat som Beyoncé, for hun har jo sunget alle mulige sjangre, sier Aleksander Torgersen-Arnesen.

Han har vokst opp med både mor og far som var store fans av den amerikanske superstjernen, og i dag er han president i den norske fanklubben hennes, Tina Turner Norge.

– Det har alltid vært musikk fra Tina Turner i livet mitt. Helt siden jeg lå i magen til mor, sier han.

– Tidenes største artist

Fredag kveld minnes han sin store helt på Radio Vinyl sammen med programleder Lise Askvik, og for anledningen har han plukket ut en rekke låter som markerer store øyeblikk i Turners karriere. «Boxtop» er naturligvis med, sammen med velkjente hits som «River Deep – Mountain High», «Nutbush City Limits», «Proud Mary» og ikke minst «The Best».

I tillegg dukker det kanskje opp sanger som er mindre kjent for noen, men like fullt viser hvorfor Tina Turner har gjort seg fortjent til statusen som et av de aller største ikonene i musikkhistorien. For Aleksander Torgersen-Arnersen er i alle fall ingen tvil om at Turner har hatt en enorm betydning.

– Det er udiskutabelt. Hun er den største artisten gjennom tidene.

Minneprogrammet om Tina Turner sendes på Radio Vinyl fredag 26. mai kl. 21, og i reprise lørdag kl. 23.

  • Mer om: Bauer Media - alle saker

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse