Annonse

Flere hører radio på smarthøytaler

Radionytt.no: 22.05.2023 - Kyrre Dahl

Smarthøytalere blir en stadig viktigere distribusjonskanal for radio i Storbritannia. En sjuendedel av lyttingen foregår nå på slike høytalere.


Google Home. Foto: Google

Den siste lyttermålingen fra Rajar viser at 14 % av radiolyttingen (totalt konsum) skjer via smarthøytalere. Det er 4,1 prosentpoeng mer enn for ett år siden, melder radionytt.se.

Web og apper står for 10,5 % av konsumet i Storbritannia, noe som betyr at IP-baserte løsninger står 24,4 prosent av all lytting på radio på de britiske øyer.

Samtidig går lyttingen på DAB nedover. DABs andel av radiolyttingen er nå på 39,8 %, ned 1,3 prosentpoeng sammenlignet med for et år siden, ifølge Rajar. Lytting via TV gikk også ned ( - 1,1 % ) til 3,4 %.

Tro det eller ei, men lyttingen på analog radio har økt sin andel av radiolyttingen i Storbritannia. Lytting via FM og mellombølge, som fortsatt brukes, har økt med 0,3 prosentpoeng og står for 32,4 % av konsumet.

Endringene er spesielt merkbare for kommersielle radiokanaler. Samlet sett er det mer lytting via internett ( 28 % ) enn det er via FM ( 27 % ) for de kommersielle kanalene, som totalt sett har en lytterandel på 51,4 %, ifølge radionytt.se.

  • Se også: Lyttertall: Storbritannia og London, 1. kvartal 2023

  • Mer om: Diverse - alle saker
  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse