Annonse

Sveriges Radio slutter å bruke Twitter

18.04.2023 - RADIONYTT.NO - Kyrre Dahl

Sveriges Radio varsler at de ikke lenger aktivt vil bruke Twitter, men det har lite med Elon Musks nye strategi å gjøre.


Illustrasjon

Den svenske statskringkasteren SR vil ikke lenger være aktive på det sosiale nettverket Twitter. De vil bare beholde kontoene for konsernet og for Ekot, men disse vil ikke bli oppdatert, opplyser Christian Gillinger, ansvarlig for sosiale medier, ifølge radionytt.se.

- Skälet har varit att vi behövt fokusera och prioritera Sveriges Radios digitala närvaro och Twitter har helt enkelt förändrats under åren och fått för oss minskad betydelse, skriver Gillinger i et blogginnlegg.

De siste dagene har Twitter og sjefen Elon Musk fått mye oppmerksomhet rundt merkingen av kringkastere som "public funded media", men dette har ikke hatt noe med SRs avgjørelse å gjøre, sier Gillinger:

- Det tycker vi inte är några konstigheter. Utifrån hur definitionen ser ut just nu, så är det en korrekt beskrivning av hur Sveriges Radio finansieras, sier han ifølge radionytt.se.

Da er Sveriges Radio mer bekymret over den siste tidens turbulens hos Twitter, som kan påvirke selskapets kapasitet til å håndtere desinformasjon, hat og falske kontorer. Medarbeiderne i SR står fritt til å bruke Twitter dersom de ønsker.

  • Mer om: Utenriks - Arkiv

  • Følg oss:     -  RSS:

    Annonse