Annonse

Arrangerer norsk fagdag for lyddesign

Radionytt.no: 14.02.2023 - Kyrre Dahl

To av NRKs lyddesignere har invitert kolleger fra flere kanaler til en dag med fokus på lyddesign. ID23 arrangeres torsdag


ID23 står for Imaging Dagen 2023. Dette er en faglig dag arrangert av lydprofilsjef i NRK Vidar Brennodden og Christer Johan Pettersen-Dahl, som er redaksjonsleder i NRK P3 og mP3.

- Både Vidar og jeg er meget faglig opptatt av kanalidentitet i form av jingler, promoer og andre elementer som forsterker og tydeliggjør merkevare på radio og podkast, sier Pettersen-Dahl til radionytt.no.

I flere år har lyddesignere fra flere kanaler i og utenfor NRK møttes på en konferanse ved navn «Imaging Days» som har vært arrangert i Nederland i flere år. Siste «Imaging Days» var i oktober i 2019 – så kom pandemien og det har ikke blitt arrangert siden.

Dette ville Brennodden og Pettersen-Dahl gjøre noe med og arrangerer derfor sin egen konferanse spesifikt for lyddesignere i Norge, ID23.

- Både Vidar og jeg så et stort hull i den faglige påfyllinga, særlig for lyddesignere som produserer kanalidentitet. Det er jo ingen hemmelighet at det er «litt sært» det vi driver med, men ekstremt nødvendig i dagens lydmarked, sier Christer Johan Pettersen-Dahl.

- Derfor har vi samlet dyktige produsenter fra hele landet som skal både fortelle og vise hvordan de jobber, og dele dette med landets produsenter. Dette skjer den 16.02 på Marienlyst.

Imaging Dagen starter med et panel som snakker om hvordan jingler hjelper dem på lufta. I panelet møter man radioprogramledere som bl.a. Mats Valø, Yasmin Mehmood og Tomm-Espen Kroken.

Utover dagen blir det også møte med David Atarodiyan, musikkprodusent kjent fra produsent-duoen TRXD med flere låter spilt på norsk radio. Han har det siste året jobbet i NRK og produsert imaging for bl.a. NRK mP3, NRK Super Jul og podkasten «Sophie og Fetisha». På ID23 skal David lage en ny jingle helt fra skratsj.

I løpet av dagen kommer også andre kjente navn innom, som Frode Langhelle, Chris Nesse, Thomas Kongshavn og Kenny Southavy fra ReelWorld. De heldige får også en omvisning på NRK.

ID23 er et initiativ fra NRK med hensikt å styrke det norske produksjonsmiljøet for radio imaging og annen lydbranding. Dette er første gang ID23 arrangeres. Deltagerne består denne gang kun av spesielt inviterte.

  • Mer om: Diverse - alle saker
  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse