Annonse

Nytt sendeskjema for NRK P1+

Radionytt.no - 10.02.2023 - Kyrre Dahl

Lytterne vil møte et oppdatert og nytt sendeskjema på NRK P1+ rundt 1. mars, med kjente og folkekjære programledere som Viggo Valle, Hege Holm, Bård Ose, Tom Erik Sørensen, Magnhild Øwre og Hanne Hoftun.


Vibeke Fürst Haugen.FOTO: NRK

I forbindelse med budsjettreduksjon i NRK, har NRK P1+ måttet restrukturere sendeplanen. Det har skapt stort engasjement og mange har vært ivrige i diskusjonen.

Nå er det klart at mange kjente stemmer fortsatt blir å høre i kanalen. Og det mest populære programmet på NRK P1+, «På Dansefot med Erik Forfod», får én time mer sendetid, går det fram av en pressemelding.

I tillegg får man fortsatt høre populære programledere som Viggo Valle, Hege Holm, Bård Ose, Tom Erik Sørensen, Magnhild Øwre, Hanne Hoftun og mange flere på NRK P1+.

Noen av disse erfarne radiofolkene kommer de nærmeste ukene til å jobbe med å utvikle program, før lytteren møter et oppdatert og nytt sendeskjema på lufta fra rundt 1. mars. Kanalsjef Bjørn Tore Grøtte er svært fornøyd med både lagoppstillingen og sendeskjemaet som kommer.

– Jeg har vært i dialog med en enormt stor gjeng av dedikerte og engasjerte lyttere. De har fortalt oss hva som er viktig for dem og hva de ønsker å bevare i NRK P1+, og gitt innspill til hvilke tidspunkt de ulike programmene bør gå. Jeg håper og tror at det nye sendeskjemaet kommer til å falle i smak, sier Grøtte.

Blant annet blir det en ny, oppdatert dagsendingsflate som nå skal utvikles. Denne inkluderer både en direktesendt morgensending og en magasinflate på formiddagen. Her vil mange av de kjente elementene som lytterne har satt pris på leve videre.

Programsjef i NRK Trøndelag, Merete Verstad, er ansvarlig for utviklingen av de nye programmene og gleder seg til å komme på lufta med det nye sendeskjemaet.

– Jeg er veldig glad for at mange av NRK P1+ sine kjente og kjære stemmer blir med videre. De er dyktige medarbeidere som kjenner sitt publikum godt. Vi starter nå utviklinga av de to radioflatene, som skal gå mellom 08 og 13. Her skal vi både tenke nytt, og samtidig ta vare på innhold lytterne har blitt glade i. Det blir spennende, sier Verstad og fortsetter: .

- I det oppdaterte sendeskjemaet gir vi plass til noe mer nyheter på kanalen, det blir eget program hvor vi får vist fram podkaster fra NRK Radio, det blir samarbeid med NRK Klassisk og som tidligere mange gode, arkivprogram. Skreddersydd musikk som vi vet det godt voksne publikum setter stor pris på, følger også med i den nye pakka, sier programsjefen.

  • Flere nyheter om: NRK Radio
  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse