Annonse

Lær om lån og økonomi på nett

Gjesteinnlegg: 09.01.2023 - Mathias Bull

Lån og økonomi er to viktige ting med voksenlivet. Når man begynner å tjene egne penger og får flere utgifter, så er det lurt å kunne litt av hvert om lån og økonomi, slik at du kan nå målene dine, og leve det økonomiske livet du drømmer om.


Foto: Mathieu Stern / Unsplash

Mange synes vi lærer alt for lite om personlig økonomi i grunnskolen. Dette gjør at mange unge er usikre på en rekke aspekter innenfor sin egne økonomiske hverdag, som for eksempel hvordan man betaler skatt, setter opp et budsjett eller sparer til bolig. Heldigvis er det mye informasjon å finne på nett.

Få styr på økonomiske begrep

De fleste av oss har en eller annen forståelse av økonomi og matte, men det er altså disse begrepene som gjør det vanskelig å forstå. Som 18 åring vet man kanskje ikke hva annuitetslån eller flytende rente er, og det er ikke sikkert du vet det som 40 åring heller! Da kan Sambla forklarer hjelpe deg! Her finner du en begrepsbank innenfor økonomi og lån, der du kan søke opp en rekke ord og få en enklere forklaring. Da er du ett steg nærmere å bli en ekspert på økonomi.

Lær av podcaster

Podcast har blitt en populær måte å lære nye ting på, fordi man kan sette den på mens man gjør mange andre ting. Hva med å lære litt om økonomi, kryptovaluta og investering fra eksperter mens du går tur eller lager mat? Dette kan du lytte til i podcasten til E24 som heter “Voksenpoeng”. De tar opp ting vedrørende økonomi som du kanskje føler du bør kunne, men som du i virkeligheten ikke har en aning om, slik at du kan bli litt klokere på ulike tema.

Økonomikurs på nett

YouTube er en kilde til mye læring, også til økonomi og pengebruk. Her kan du søke opp så og si alt, og få det forklart på en enkel måte av de som kan det best. Du kan for eksempel finne noen som enkelt forklarer hvordan boliglån fungerer, eller en video på hvordan man setter opp et godt budsjett til hverdagen. Hva du problemer med å skjønne deg på skatt og lønn, så er dette også ting du kan få hjelp med. Du kan rett og slett bli veldig god på økonomi ved å se på Youtube!

Dette var noen av de mange måtene du kan lære om økonomi på nett, som kommer godt med for de aller fleste.

  • Mer om: Diverse - alle saker
  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse