Annonse

Slår av de siste senderne på mellombølge

05.01.2023 - RADIONYTT.NO - Kyrre Dahl

Bauer Media forsvinner fra mellombølgen i Storbritannia ved å slå av de siste senderne som fortsatt distribuerte Absolute Radio.


Foto: Pixabay

Mellombølgen har aldri hatt stor betydning for lyttingen i Norge, men i Storbritannia har AM spilt en rolle helt fram til i dag. Absolute Radio ble i sin tid lansert som en ren mellombølge-kanal for 30 år siden under navnet Virgin Radio.

Nå er det kapittelet over for Bauer Media som har bestemt seg for å slukke alle sine AM-sendere og det inkluderer de som fortsatt sendte Absolute Radio og Greatest Hits Radio.

Ikke nok med det, Absolute Radio forsvant fra FM i London i 2021 da Bauer valgte å bruke denne frekvensen til Greatest Hits Radio. Dermed har Absolute gått fra dekning i alle plattformer for to år siden til å bli en ren digital kanal i 2023.

Greatest Hits Radio er eller vil bli tilgjengelig på FM i alle områder der de nå slukker sine mellombølge-sendere, melder Radio Today. De kan også fortelle at bare 2 % av den totale radiolyttingen nå foregår på AM, men disse senderne står for 35 % av strømforbruket for radiosendere.

Tro det eller ei, men NRK sender fortsatt på mellombølge! NRK sender med 1000 Watt på mellombølge på Svalbard og senderutstyret ble faktisk oppgradert så sent som i 2020. Tilbakemeldinger fra Sysselmannen og befolkningen viser at denne sendingen fortsatt benyttes, spesielt på fritids- og fangsthytter på deler av Svalbard, skrev radionytt.no i 2019.

  • Mer om: Utenriks - Arkiv

  • Følg oss:     -  RSS:

    Annonse