Annonse

Enige om nytt mediehus i Trondheim

Radionytt.no - 02.01.2023 - Kyrre Dahl

NRK og Entra har signert en avtale som innebærer at NRK flytter inn i et helt nytt mediehus i Trondheim i 2025. Partene inngikk i sommer en intensjonsavtale, og de er nå enige om en endelig avtale.


Illustrasjon. Foto: Entra

NRKs kommende hovedsete i Midt-Norge vil bli i Entras nybygg i Holtermanns veg 1-13 på Elgeseter. Her vil NRK få ca. 9600 kvadratmeter moderne lokaler, tilpasset en digital arbeidshverdag, og med det siste av teknologi for å ivareta allmennkringkasterens fremtidige behov på en god måte, skriver Entra i en pressemelding.

NRK har i dag i underkant av 300 ansatte ved kontoret i Trondheim. Det er det største kontoret utenfor Marienlyst. Her produseres innhold lokalt, regionalt og nasjonalt på alle plattformer. Mer enn halvparten av NRKs lytteminutter på riksdekkende radio produseres av NRKs medarbeidere i Trondheim og de leverer podkaster samt programmer til P3, mP3, P1, P1+ og P2.

Avtalen mellom NRK og Entra innebærer at NRK vil få en eierandel på 49 prosent i de delene av lokalene som de selv skal leie. Øvrige deler av eiendommen eies av Entra.

– Vi er fornøyde med å ha fått på plass en avtale med Entra og ser frem til å møte den nye mediehverdagen og de kravene som stilles til et moderne mediehus i lokaler som er tilpasset vårt samfunnsoppdrag, sier Eivind Undrum Jacobsen, regionredaktør for NRK i Midt-Norge.

- Området rundt Holtermanns veg tilhører et av de mest spennende innovasjonsmiljøene i Norge og Trondheim med NTNU, Sintef, St. Olavs hospital og NINA som nærmeste naboer. NRKs ankomst til nabolaget vil forsterke denne posisjonen ytterligere, sier Sonja Horn, administrerende direktør i Entra.

- Tyholt har en lang og stolt tradisjon som det største NRK-kontoret utenfor Oslo. Flyttingen til Holtermanns veg vil gi de aller beste muligheter for å utvikle NRK i Trondheim i videre skape nytt innhold som ser hele Norge fra midt i landet, sier distriktsdirektør i NRK, Marius Lillelien.

  • Flere nyheter om: NRK Radio
  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse