Annonse

Førjulsprogram med hvilepuls

19.12.2022 - Kyrre Dahl

Finn Bjelke fortsetter tradisjonen om å servere førjulsprogram med hvilepuls, sammen med komiker og skuespiller Hans Morten Hansen

F.v.: Kjell Arne Johnsæter, Finn Bjelke, Lene Kongsvik Johansen, Hans Morten Hansen. Foto: Helene Dante, Radio Vinyl

Programmet «Julenek» har blitt en viktig del av adventsinnspurten for lyttere over hele landet. I likhet med andre tradisjoner er det mye som videreføres fra år til år, samtidig som det er rom for nye innslag. Årets debutant i det julepyntede studioet er komiker og skuespiller Lene Kongsvik Johansen, mens forfatter og humorist Arne Hjeltnes returnerer med friske julekåserier i kjent stil. Stjernekokk Kjell Arne Johnsæter er også en kjent stemme for mange radiolyttere – også i år byr han på en julemeny med noe for enhver smak.

– Han skal servere både vått og saftig til oss nekene i studio, sier Finn Bjelke, som ser frem til å tilbringe de siste dagene før jul med stjernelaget han og julemakker Hansen har samlet i studio.

Finn Bjelke er blant annet kjent for radioprogrammer som «Finn Bjelkes Pop Quiz» og «Bjelke & Beranek», og i «Julenek» får han boltre seg med underfundige skråblikk på julefeiringen samtidig som han slipper unna de mest hektiske juleforberedelsene på hjemmebane. Hans Morten Hansen er en av våre mest folkekjære komikere, og i tillegg kjent for rollen som hele Norges favoritt-nabo Gullestad i NRK-serien «Side om side».

Lene Kongsvik Johansen er også kjent for sine humorserier på TV. I programmer som «Kongsvik ungdomsskole», «Kongsvik videregående» og «Costa del Kongsvik» spiller hun alle hovedrollene, men i «Julenek» stiller hun som seg selv, med flust av funderinger rundt høytiden.

Med Kongsvik Johansen på laget, kåseriene til Hjeltnes og julesnadderet til Johnsæter, er Bjelke og Hansen trygge på at de skal sørge for at julefreden senker seg, også i år.

– Selv om Hans Morten og jeg strengt tatt burde vite bedre enn å prøve å være julestjerner. Selvinnsikt står fremdeles på ønskelisten, sier Bjelke.

Men med et knippe håndplukkede juleplater parat, og et stjernelag av de sjeldne samlet i studio, skal nok årets «Julenek» bli et kjærkomment pusterom mellom kjøpesenterturer, kurvfletteverksted og kromkakebaking.

– Julemusikk og innestemmer vil forhåpentligvis føre til lavere blodtrykk og skuldersenkende ro i de tusen hjem. Det har vi sannelig fortjent i år, sier Bjelke.

«Julenek» med Finn Bjelke og Hans Morten Hansen med venner sendes på Radio Vinyl kl. 11 onsdag 21. til fredag 23. desember, med reprise samme kveld kl. 21.

  • Mer om: Bauer Media - alle saker

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse