Annonse

Store kutt i 2023. NRK P1+ halveres

Radionytt.no - 30.11.2022 - Kyrre Dahl

NRK må spare 300 millioner kroner neste år. Dette går hardt utover alle avdelinger, også på radiofronten.


NRKs toppledelse har i dag blitt enige om budsjettet for 2023. – Det har vært utfordrende å spare mer enn 300 millioner på neste års budsjett, sier kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen.

- Alle reduksjoner blir gjort med tanke på hvordan vi best mulig kan verne om det viktige oppdraget vårt, publikumsbruken og NRKs omdømme, sier Fürst Haugen i en pressemelding.

Blant detaljene som er kommet fram er at radiokanalen P1+ skal nesten halveres. Det forteller klubbleder i NRK Tyholt, Lars Erik Skjærseth. Han opplyser til Journalisten at det vil sterkt ramme redaksjonen i Oslo.

På den positive siden skal radioprogrammet Ukeslutt flyttes til Tyholt, forteller Skjærsett. Ukeslutt som sendes på NRK P1 og P2 på lørdager flyttes fra Oslo til Trondheim fra 1. mai 2023. Ingen faste ansatte mister jobben som følge av flyttingen.

– Vi går også over til selvkjør på Nitimen og går for enklere flyt i P1-kveldsendingene. Det forteller fungerende redaktør i NRK Underholdning, Christina Rezk Resar til Kampanje.

NJ-klubbleder i NRK Kultur, Jacob Arvola forteller at avdelingen hans får et budsjettkutt på 10,2 millioner kroner, derav 6,2 millioner blir permanente kutt.

– I all hovedsak blir det en justering i musikktilbudet til NRK Kultur. Vi skal også gå gjennom detaljer på hvordan NRK Klassisk vil se ut i fremtiden, men detaljene er ikke fastlagte ennå, sier han til Journalisten.

– Den løpende nyhetsproduksjonen er i stor grad blitt skjermet, på grunn av publikums behov for ekstra informasjon om en krevende verdenssituasjon. NRK har også vært opptatt av å sikre balansen mellom produksjon i Oslo og distriktene, for å ivareta NRKs ambisjon om å være til stede i hele landet. I tillegg har vi tatt hensyn til strategiske satsninger og teknologiområder som NRK har bygget opp over tid, sier Fürst Haugen.

Det er selvsagt også store kutt på TV-siden, men vi har konsentrert oss om det som skjer med radio og lyd.

  • Flere nyheter om: NRK Radio
  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse