Annonse

Overtar for Atle Antonsen i Misjonen på P4

16.11.2022 - RADIONYTT.NO - Kyrre Dahl

Atle Antonsen har bedt om fritak for ukas episode av Misjonen på P4, etter å ha blitt anmeldt for rasisme. Dag Sørås blir vikar inntil videre.


Pressebilde for Misjonen. Foto: P4

Atle Antonsen er en av programlederne for det populære humorprogrammet Misjonen på P4. Men, i går ble det kjent at Antonsen er anmeldt for hatytringer mot samfunnsdebattant Sumaya Jirde Ali på et utested i Oslo.

I den forbindelse har Antonsen selv bedt om å ikke ha sending på fredag, noe P4-ledelsen er enige i. Inn som vikar kommer Dag Søras. Det bekrefter komikeren selv i en SMS til VG. – Jeg stepper inn på fredag, ja, skriver han. – Og muligens i en episode til før jul.

Når det gjelder selve hendelsen har Ali selv lagt ut en beskrivelse på Facebook. Antonsen skal ha vært aggressiv og bedt henne holde kjeft flere ganger, ifølge Ali. Etter hvert sa han «du er for mørkhudet til å være her», skrev hun i Facebook-statusen.

Atle Antonsen selv legger seg flat i et Facebook-innlegg: - Natt til 23. oktober i år var jeg på bar i Oslo med gode venner. Det som skulle bli en hyggelig kveld med øl og prat, endte i katastrofe. Det kan jeg takke én person for: meg selv, skriver han.

- Atle har inntil videre bedt om å bli fritatt fra å sende Misjonen, og det er beslutning vi støtter ham i, sier P4s programredaktør Anders Opsahl til NRK. - – Vi har først i dag blitt kjent med denne saken via mediene, og det som beskrives er holdninger og oppførsel som er uakseptable og som vi som tar den sterkeste avstand fra, sa Opsahl i går.

  • Mer om: P4-gruppen

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse