Annonse

Nok en påminnelse om brannfarlig radio

Radionytt.no: 09.11.2022 - Kyrre Dahl

Til tross for at den ble tilbakekalt for mange år siden har det nok en gang tatt fyr i batteriet til en bestemt type DAB-radio.


Foto: Drammensregionens brannvesen

Det har dessverre vært mange slike branner, til tross for at distributøren tilbakekalte alle radioer av typen Pinell Go for sju år siden. Bakgrunnen er en feil med batteriet som gjør at det kan ta fyr.

- Natt til lørdag rykket vi ut til et branntilløp i en DAB-radio av merket Pinell Go. Denne radioen er tidligere blitt tilbakekalt fra produsenten på grunn av en feil med batteriet, som kan gi risiko for overoppheting, skriver Drammensregionens Brannvesen på Facebook

- Om du har en DAB-radio av denne typen bør du sjekke om den har et klistremerke som viser at batteripakken er byttet. Dersom batteriet ikke er byttet må du ta kontakt med produsenten for bytting av batteri. Merk: dette problemet gjelder spesifikt for Pinell Go, ikke for Pinell-radioer generelt, skriver brannvesenet videre.

Det er ikke meldt om personskader i denne brannen, men i 2017 ble en kvinne sendt på sykehus etter at hennes radio tok fyr i Trondheim. Så sent som i april i år ble det meldt om brann i en slik radio i Skien.

- Leverandøren har over flere år forsøkt å tilbakekalle denne radiotypen som er produsert i perioden 2013 til 2015, men det finnes altså fremdeles en del slike radioer der ute, skrev Skien brannvesen i april.

I september 2015 tilbakekalte Pinell radiomodellene Pinell GO og Pinell GO+. Tilbakekallingen gjaldt radioer solgt i tidsrommet mai 2013 til og med august 2015. Grunnen til tilbakekallingen var en feil i batteriet som kan forårsake overoppheting og mulig brann.

I 2017 meldte radionytt.no at Pinell hadde byttet batteri på ca 40 000 radioer, men at det da fortsatt var cirka 10 000 radioer som hadde det gamle batteriet. Det er ukjent hvor mange av disse radioen som fortsatt er i bruk.

- Materielle skader kan erstattes. Det kan ikke liv. Derfor håper vi at både folk og media, kan hjelpe oss å få returnert de siste radioene, sa Ole Morten Skymoen, daglig leder i Pinell i 2017.

- Dersom du eller noen du kjenner har en Pinell GO/GO + og kjøpte den i tidsrommet mai 2013 til og med august 2015, trekk ut kontakten og sørg for at ingen bruker den, skriver Skien Brannvesen.

www.pinell.no finner du informasjon om hvordan du får nytt batteri.

  • Mer om: Diverse - alle saker
  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse