Annonse

Eget minneprogram om Jerry Lee Lewis

02.11.2022 - Kyrre Dahl

Stephen Ackles har fått med seg over 200 konserter med rock n’ roll-legenden, både som samarbeidspartner og fan. Nå hyller han sin nære venn og store forbilde i et eget minneprogram på Radio Vinyl.

Stephen Ackles har reist rundt og opptrådt med Jerry Lee Lewis i flere år. Foto: Privat

– Jeg har reist rundt med Jerry Lee Lewis i mange år, og fått gleden av både å jobbe med ham på scenen og være blant publikum. Det har vært en opplevelse å bli så godt kjent med ham, og det har vært en fantastisk tur vi har hatt. Det er bare synd turen ikke ble lenger, sier Ackles.

– Vi som kjente ham var jo forberedt på at han en dag kom til å dra fra oss. Allerede for rundt 40 år siden begynte vi å lure på hvor lenge det ville holde, men så ble han likevel the last man standing – han overlevde alle de andre store.

Da Jerry Lee Lewis døde fredag morgen, 87 år gammel, etterlot han seg en enorm musikalsk arv med sanger som «Great Balls of Fire» og «Whole Lotta Shakin’ Goin’ On» som noen av høydepunktene. Og for artister som Stephen Ackles har han også åpnet dører og blitt en kilde til inspirasjon for sine uforglemmelige sceneshow.

– Han var jo den aller første punkeren. Håret datt ned mens han sparket krakker og var oppå pianoet og gjorde ting ingen andre hadde gjort før. Bare det at han hadde fantasi til å opptre på den måten, gjør at vi andre har mye å takke ham for. Det å tørre å gjøre litt mer, og å bruke sjelen sin som musiker slik han har gjort, det skal vi være veldig takknemlige for, sier Ackles.

– Alle artister jeg vet om kjenner veldig godt til det Jerry Lee Lewis gjorde. Og på lik linje med Elvis Presley har han gitt oss et enormt stykke arbeid vi kan glede oss over så lenge vi lever. Jeg tror han åpnet for at det gikk an å være mye gærnere enn det Elvis kunne være. Elvis måtte passe på imaget sitt – det gjorde aldri Jerry Lee.

Selv om Jerry Lee Lewis er en stor inspirasjonskilde for mange musikere, er Ackles ekstra glad for at han fikk et så nært personlig forhold til en av musikkhistoriens største ikoner.

– Jeg er fra Brevik i Telemark, så jeg er ikke født i en metropol. Og ikke er jeg født på bygda i Louisiana heller, som Jerry Lee. For meg har det vært stort å jobbe tett på ham og reise rundt med ham i mange år. Han var en venn som kunne gi både ris og ros, og det var mest av det første. Han elsket gospelplatene mine, og det er jeg veldig stolt av.

Onsdag kveld kl. 21 hyller Ackles sin gode venn og samarbeidspartner med et eget program der han sammen med Tor Andersen forteller om livet og karrieren til rock n’ roll-pioneren. Det blir gjenhør med musikalske favoritter, og med keyboard i studio får Ackles også slått seg løs på tangentene.

– Det å kunne sitte og spille litt, og minne ham på denne måten med en hel time med mange fine låter, det synes jeg har vært helt fantastisk, sier han. – Er det én ting vi har lært av Jerry Lee Lewis er det å ikke holde noe tilbake. Man må herje litt!

  • Mer om: Bauer Media - alle saker

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse