Annonse

Gjev pris til NRK for "Vennen"

Radionytt.no - 02.11.2022 - Kyrre Dahl

«Vennen» av Robert Næss vant den gjeveste prisen «Best European Radio Fiction of the Year 2022» i Prix Europa for få dager siden.


Vennen mottar pris på Prix Europa 2022. FOTO: NRK

Prix Europa, den største europeiske festivalen for mediehus, ble avholdt i Potsdam, Tyskland sist uke og der ble det en gjev pris til NRK Lyddrama. «Vennen» ble kåret til «Best European Radio Fiction of the Year 2022»

- I alt var det 29 land i klassen Radio Fiction. Der konkurrerte vi med 15 andre produksjoner i kategorien «Single Play». Utrolig gøy og viktig pris for oss, sier Gunhild Nymoen, som er leder av NRK Lyddrama.

- Vi ser at det strammes inn i hele Europa når det gjelder mulighetene for å få laget lyddrama, så vi er veldig takknemlige for at NRK prioriterer dette, sier Nymoen til radionytt.no.

Hun leder avdelingen som har overtatt for Radioteateret. - Radioteatret som merkevare ble lagt ned for ca 2 år siden, det tar tid å bygge opp noe nytt, NRK Lyddrama. Men nå er vi godt på vei og det er bare å glede seg til flere gode produksjoner fremover, sier Nymoen.

«Vennen» er første del av antologiserien SKYGGER. Skygger består av fire mørke fortellinger om ondskapen som bor i deg, og hva som skjer når den tvinges til overflaten. Manus og regi er Robert Næss

Lyddesignere er Jens Mathias Falkenberg og Hilde Rolfsnes. Produsent er Ingrid Torjesen. Executive produsent er Gunhild Nymoen. Hovedrollen spilles av Ine Marie Wilmann, Ines sønn Folke Wilmann og Eivin Nilsen Salthe.

Om vennen: Camilla gjør sitt beste for å bygge opp et godt liv for seg og sønnen - men lange kveldsvakter, stram økonomi og en drittsekk av en eks, tærer på den slitne alenemoren. Samtidig blir Evens utagerende oppførsel mer og mer alvorlig. Når han plutselig får seg en «usynlig venn» å legge skylden på, begynner den lille familiens fasade å slå sprekker.

  • Flere nyheter om: NRK Radio
  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse