Annonse

Kutter lokale sendinger på BBC

01.11.2022 - RADIONYTT.NO - Kyrre Dahl

Ledelsen i BBC planlegger dramatiske kutt i den lokale produksjonen som gjør at de lokale kanalene i praksis forsvinner.


I Storbritannia har BBC satset på egne 24 timers kanaler for hver lokale region, men det kan det nå bli en slutt på. Nå vil ledelsen kutte kraftig og dersom planene går gjennom vil de lokale redaksjonene kun lage morgensending og et formiddagsprogram. Dette melder The Guardian.

Ettermiddagen og resten av sendetiden vil bli fyllt opp av nasjonale eller interregionale programmer, som sendes samtidig på flere distriktssendinger. Dermed vil mye av det lokale preget bli borte. Endringene gjelder kun England, lokalstasjonene er organisert på andre måter i Wales, Skottland og Nord-Irland.

Dette er ikke så veldig langt unna distriktssendingene til NRK i Norge, som sendes på NRK P1. Men, dersom planene går gjennom vil det faktisk bli mer lokalt på NRK P1 enn på BBC local radio. Noe av bakgrunnen er at myndighetene har bestemt at lisensen ikke skal økes.

Tidligere har BBC beskrevet sine 39 distriktssendinger som en stor suksess og viktig for lokalsamfunnet, ikke minst under pandemien. Slike kutt som det her er snakk om vil naturligvis føre til at en god del medarbeidere mister jobben, inkluderte programledere.

Men, flere av de lokale stasjonene sliter med oppslutningen, lytterne blir stadig eldre og BBC ønsker å frigjøre ressurser for å nå unge mennesker med online innhold, skriver The Guardian.

  • Mer om: Utenriks - Arkiv

  • Følg oss:     -  RSS:

    Annonse