Annonse

Årets hederspris til Berit Hedemann

20.10.22 - Kyrre Dahl

Den første prisen er delt ut under Prix Radio 2022. Hedersprisen 2022 ble delt under åpningsdagen på Radiodager og gikk til tidligere NRK-medarbeider Berit Hedemann.

Berit Hedemann mottar Årets hederspris 2022. Foto: Tor Erik Schrøder

– Da jeg var student på radiojournalistikk i Volda, hadde jeg en gjesteforelesning som forandret min interesse for lydmediet til en lidenskap. Årets prisvinner åpnet studentenes øyne for alt det fantastiske som er i dette mediet som ikke finnes i de andre. Det sa radiosjef i NRK, Cathinka Rondan da hun skulle overrekke hedersprisen 2022. Hun fortsatte med å si følgende:

– Dét er betegnende for årets hedersprisvinner, evnen til å overføre kunnskap med entusiasme og gi oss verktøy sånn at alle som jobber med lyd kan bli bedre historiefortellere.

Rondan nevnte også at forløperen til Prix Radio var Prix Marienlyst, som prisvinneren startet for nettopp å dele kunnskap med hverandre og feire med hverandre.

– Hun er utrolig talentfull og har vunnet mange priser i inn og utland. Men som alle ekte enere, så er hun mest opptatt av å bruke det hun lærer til å løfte andre, sa Rondan om Hedemann.

I radiodokumentar startet hun en tradisjon om og laget et system for delekultur. Det var obligatorisk og metodisk evaluering der man istedenfor å synse, analyserer og begrunner for å lære og utvikle seg. Så man blir sett av både kollegaer og sjefer på en konstruktiv måte. Hun har skrevet selveste læreboka alle som vil jobbe med lyd MÅ ha – Hør og Se.

Nå er Hedemann pensjonert, men fremdeles aktiv. Hun beskrives som fortsatt nysgjerrig på lydmediet og endringene, Lydmediet i Norge som helhet hadde ikke vært like raske på historiefortellende podkast om det ikke var for henne.

Rondan avsluttet sin introduksjon slik: Årets hederpris går til et inspirerende, klokt og dyktig menneske – Berit Hedemann. Prisvinneren var tydelig rørt over å få hedersprisen.

De andre radioprisene blir offentliggjort i morgen kveld under Prix Radio.

  • Mer om: Konferanser

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse