Annonse

Støtten til lokalradio øker litt

Radionytt.no: 06.10.2022 - Kyrre Dahl

Regjeringen har satt av drøyt 22 millioner kroner til tilskuddsordningen for lokale lyd og bilde-medier neste år. Det er litt mer enn i inneværende år.


Regjeringen har lagt fram sitt forslag til statsbudsjett for 2023. Der er det foreslått 22,2 millioner kroner til tilskudd for lokale lyd- og bildemedier. Det gjelder 2023, for 2022 var den samme posten 21,6 millioner kroner. Det er også satt av 21,5 millioner kroner til tilskudd til innovasjon og utvikling.

Regjeringen foreslår å øke produksjonstilskuddet – ofte kalt pressestøtten – med drøye 11 millioner kroner til en totalpott på 400 millioner kroner. Det utgjør 2,8 prosent, ifølge Kampanje.

NRK får nesten 6,1 milliarder kroner i statlig finansiering i 2023. Det utgjør en videreføring av tilskuddet for 2022, med en redusert justering for pris- og lønnsvekst, melder Kampanje.

Nytt av året er at det også legges fram styringssignal for fire år. Dette kommer i form av en meldingsdel til budsjettpropisjonen, som blant annet inneholder rammene for mediestøtte, NRK og kommersiell allmennkringkasting.

I budsjettforslaget for 2023 kommer det dermed fram at Regjeringen vil ha en justering av NRK-plakaten der NRKs beredskapsforpliktelse skal gjøres plattformuavhengig.

Det blir også snakk om å endre kravene knyttet til norsk musikk. Regjeringen vil at kravet om å sende minst 40 prosent norsk musikk skal utvides til å gjelde de aller fleste radiokanalene.

NRK blir også pålagt å tilby innhold på samisk, minoritetsspråk og tegnspråk.

  • Mer om: Diverse - alle saker
  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse