Annonse

Disse skal lede P3-aksjonen 2022

Radionytt.no - 04.10.2022 - Kyrre Dahl

En "veteran" og tre nye stemmer blir programledere for den spinnville P3-aksjonen 2022.


Programlederne for P3-aksjonen 2022. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

19. til 23. oktober er det nok en gang klart for «P3aksjonen» fra Solsiden i Trondheim. Karsten Blomvik (27) fra «P3morgen», Arianrhod «Arian» Engebø (28) fra «StudioP3», samt duoen Anna Nor Sørensen (26) og Henning Bang (21) fra «P3ligaen», har fått æren av å lede den 100 timer lange spinnville innsamlingsaksjonen.

Av disse fire er det kun Arian som har vært med før. Hun debuterte under fjorårets innsamling. De tre nye programlederne forteller at de alle takket ivrig «ja» til oppdraget – før de helt innså hva de skulle være med på, melder NRK P3.

Tidligere år har programledere strukket seg langt for å motivere seere til å donere, noe årets nye gjeng også akter å gjøre. – Hvis en stygg makeover eller å møte min største frykt kan bidra til å spre informasjon om glemte sykdommer og hvor mange vaksiner man får for en hundrings, så gjør jeg det med glede, forteller Anna (26).

Pengene fra TV- og «P3aksjonen» går i år til Leger uten grensers arbeid i Bangladesh, Den sentralafrikanske republikk, Den demokratiske republikken Kongo og Sierra Leone. Der skal organisasjonen forebygge epidemier, behandle både kjente og ukjente sykdommer og vaksinere befolkningen.

I 2021 samlet «P3aksjonen» inn 8.475.931 kroner, og målet er å samle inn enda mer i år. – Vi synes det er helt fantastisk å kunne støtte en organisasjon som så kompromissløst står på barrikadene for å redde liv. De er så ekstremt beinharde på at alle skal ha hjelp uansett, forteller Stian Kallekleiv, prosjektleder for «P3aksjonen» til sin egen radiokanal.

  • Flere nyheter om: NRK Radio
  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse