Annonse

Flere nominasjoner til NRK Radio og TV

Radionytt.no - 13.09.2022 - Kyrre Dahl

Ikke bare har NRK 8 nominerte bidrag til Prix Europa. NRK er også inne på listen over nominerte til Prix Italia.


Foto: NRK

I forrige uke ble det kjent at NRK er godt representert i det som gjerne kalles Europamesterskapet i radio, Prix Europa. Totalt 3 produksjoner for radio og 5 produksjoner for TV står på listen over de nominerte.

Prix Italia er en av de eldste og mest prestisjetunge kringkastingsprisene i verden. Prix Italia ble arrangert for første gang i 1948 av daværende Radio Italiana, nå RAI, men da kun for radio. I 1958 kom tv-produksjoner med i konkurransen, opplyser Wikipedia. NRK har vunnet priser flere ganger.

Norge er med på listen over de nominerte på Prix Italia 2022 og det er to produksjoner fra NRK som er funnet verdige, en fra radio og en fra TV.

I Kategorien Radio Drama finner vi produksjonen 803, som er en del av grøsserserien Revnen. Den handler om at noe ondt er blitt vekket til live og siver ut iblant oss. Litt etter litt blir verden forandret – den blir utrygg og skremmende. Hver episode er en avsluttende fortelling.

I episoden 803 flytter Emma inn på studenthybel 803. Men hybeltilværelsen blir noe helt annet enn forventet. Skuespillere: Maja Christiansen, Mathilde Thomine Storm, Trine Wiggen, Anders T Andersen med flere. Regi og manus: Robert Næss. Lyddesign: Viljar Losnegård og Jens Mathias Falkenberg. Produsent: Ingrid Torjesen.

I kategorien TV Performing Arts er NRK nominert med HAIK: Girl In Red. Dette er en episode i serien HAIK, der Christine Dancke vil finne ut hvem Norges største artister er bak popstjernerustningen. I episoden Girl In Red vil Christine finne ut hvordan en nokså redd artist fra Horten har klart å vinne verden med musikken sin.

LES OGSÅ: Åtte nominasjoner til Norge i Prix Europa

  • Flere nyheter om: NRK Radio
  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse