Annonse

La ned arbeidet i protest og gikk hjem

07.09.2022 - RADIONYTT.NO - Kyrre Dahl

Mange radiosendinger ble rammet av en spontan aksjon i Danmarks Radio i går, da mange medarbeidere gikk hjem i protest mot oppsigelser.


Logo Danmarks Radio

Denne uka ble det kjent at Danmarks Radio kutter hele 47 redaksjonelle stillinger for å spare penger. 33 av disse stillingene kommer i redaksjonen for kultur, barn og unge.

Ikke overraskende er de ansatte opprørt over dette og i går flommet frustrasjonen over. Tre avdelinger i Danmarks Radio Kultur, Børn og Unge la ned arbeidet i protest og gikk hjem, melder norske Journalisten med henvisning til danske Journalisten.

Dette fikk raskt konsekvenser for radiosendingene, der flere av de planlagte programmene gikk ut og DR måtte over på en nødsendeplan for at det ikke skulle bli stille på lufta.

I dag gjenopptok avdelingene arbeidet etter et allmøte, melder Journalisten. I en uttalelse fra medarbeidere snakker de blant annet om alvorlig tillitsbrudd fra ledelsen:

- Ikke mindst den manglende forudsigelighed og gennemsigtighed i beslutningsprocesserne gør det vanskeligt for os at bevare tilliden til, at DR’s øverste ledelse evner at sikre DR’s kvalitet, økonomi og arbejdsforhold, skriver medarbeiderne i Kultur og Debat Lyd, Bred Kultur og Fakta og Specialiseret Kultur og Tro i uttalelsen.

  • Mer om: Utenriks - Arkiv

  • Følg oss:     -  RSS:

    Annonse