Annonse

En svenske flytter fra Lillehammer

Radionytt.no - 26.08.2022 - Kyrre Dahl

Etter 28 år i Innlandet, i blant annet P4 og NRK, flytter Madeleine Cederström til en annen by i Norge, for et nytt radioeventyr.


Madeleine Cederström på Radiodager 2017 med Bjørn Faarlund og Lars Eikanger. Foto: Kyrre Dahl / Radiodager

- Pell deg hjem eller lær deg norsk! Det var noe av det første Madeleine Cederström fikk høre da hun begynte i NRK Innlandet. Der begynte hun i 2008 etter en lengre periode i P4 Radio Hele Norge. Men, nå er det slutt også på Lillehammer.

Madeleine Cederstrøm begynte sin karriere i Fremskrittspartiets radiokanal i Oslo, men gikk etter hvert over til Radio 1 og det første hun sa på lufta var noe sånt som: » hun hadde pulat mye «. Det er svensk for å ha gjort mye. Mellom P4 og NRK skal hun også ha vært innom lokalradioene Radio Gjøvik og Radio Lillehammer.

Fra september skal Cederström jobbe som programleder i NRK P1+ og studio er i Trondheim. Det melder Oppland Arbeiderblad. Det er en by hun har en tilhørighet til, ettersom hennes mormor er født og oppvokst i Trondheim.

– Helt siden jeg var ung har jeg drømt om å få mulighet til å bo i Trondheim, røper hun. – Samtidig elsker jeg og kommer til å savne mine fantastiske kolleger og miljøet jeg elsker i NRK Innlandet og huset vårt på Storhove, sier Cederström til OA.

De fleste har vel fått med seg at Madeleine Cederström snakker svensk på radioen, men hun er faktisk norsk statsborger, i tillegg til at hun er svensk. - Med noen unntak har svensk egentlig vært ganske populært i Norge. For egen del har jeg med årene moderert den svenske dialekten min, forteller hun til OA.

Hun har trua på radioens fremtid: - – Radio har vært stabil og holdt stand. Den er og blir lenken mellom den enkelte og verden. Største endring er introduksjonen av podkast. God radio må ha både informasjon og underholdning, sier Cederström

Sitater er hentet fra et lengre portrettintervju som du kan lese her: Oppland Arbeiderblad Ekstern lenke ( betalingsmur )

  • Flere nyheter om: NRK Radio
  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse