Annonse

Radiolyttingen på vei oppover

Radionytt.no - 23.08.2022 - Kyrre Dahl

Den totale radiolyttingen økte i andre kvartal. Den er også bedre enn i samme periode i fjor. Det viser tall fra Kantar.


Illustrasjon - Foto: Medietilsynet

I andre kvartal 2022 lå den totale daglige radiolyttingen på 58,0 %. Dette tallet omfatter både riksradio og lokalradio og er hentet fra kvartalsrapporten som Kantar utarbeider for Norsk Lokalradioforbund.

Dermed har radiolyttingen økt med 0,6 prosentpoeng sammenlignet med 1. kvartal i år og den har økt med hele 1,1 prosentpoeng sammenlignet med 2. kvartal 2021.

På denne målingen kan det se ut som P4 er vinneren blant kanalene, med en økning på 1,3 prosentpoeng sammenlignet med andre kvartal i fjor. I perioden april til juni 2022 hadde P4 Radio Hele Norge en daglig oppslutning på 11,5 %, ifølge Kantar-rapporten.

NRK P1 holder seg relativt stabilt både i forhold til forrige kvartal og 2. kvartal i 2021. Norges største radiokanal hadde en daglig oppslutning i andre kvartal i år på 22,3 %.

Radio Norge oppnådde en oppslutning på 4,5 %. Det er såvidt litt høyere enn i de andre kvartalene vi sammenligner med. NRK P2, NRK Distrikt og utenlandsk radio har alle noen små fremganger på lyttertallene denne gangen.

NRK P3 går derimot litt tilbake fra 5,3 % i andre kvartal i fjor til 5,0 % i andre kvartal 2022. Dessverre er det også en tilbakegang for lokalradio sammenlignet med i fjor, men lyttertallene er stabile i første halvår i år.

Kantar har kommet fram til en total oppslutning på lokalradio på 8,8 % i andre kvartal i år, mot 8,9 % i første kvartal. Men i det andre kvartalet i 2021 hadde lokalradio en oppslutning på 9,7 %.

Først publisert på: Lokalradio.no Ekstern lenke

  • Flere nyheter om: Lyttertall
  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse