Annonse

Vigdis Hjorth blir programleder på SR

10.06.2022 - RADIONYTT.NO - Kyrre Dahl

Den kjente norske forfatteren Vigdis Hjorth blir programleder på svensk radio, i den tradisjonsrike serien Sommar i P1.


Vigdis Hjorth. Foto: Thomas Brun / NTB / SR

Hver sommer inviterer Sveriges Radio inn gjesteprogramledere til det tradisjonsrike programmet Sommar i P1. Hver dag fra 25. juni får en kjent person og kanskje ikke fullt så kjent person anledning til å være programleder på radio.

Disse programlederne får anledning til å bestemme innholdet selv, de presenterer seg selv, snakker om det emnet de vil og velger musikken som spilles. Sommerprogrammet startet allerede i 1959, men har blitt sendt på diverse av Sveriges Radios kanaler.

I år er det valgt ut 58 personer til å være sommerverter i P1, en hver dag. Blant disse finner vi skiløper Charlotte Kalla, artist Lena Phillipson og Martin E-Type Erikson. De fleste programlederne er svensker men det er tradisjon for å invitere utlendinger også.

Norges bidrag i år blir Vigdis Hjorth, som beskrives som en av Nordens største forfattere. Hun blir å høre på SR P1 19. juli og kan altså snakke om hva hun vil og spille den musikken hun vil. Det er ikke oppgitt hva Hjorth vil snakke om i pressemeldingen fra SR.

Det kan nevnes at det ikke er første gang Hjorth jobber med radio. Hun har jobbet i NRK Barneradioen, og var redaktør for Barnetimeboka i 1989 og 1991, ifølge Wikipedia. I 2017 ble Vigdis Hjorth nominert til Nordisk råds litteraturpris for sin roman Arv og miljø.

Det blir også en gjesteopptreden med Pussy Riot-medlemmet Lucine Djanyan og Kateryna Martyniuk vil fortelle om sin hverdag som student i Lviv i Ukraina. Sommar i P1 sendes kl. 13.00 med reprise på kvelden. Det blir også tilgjengeliggjort som podkast.

  • Mer om: Utenriks - Arkiv

  • Følg oss:     -  RSS:

    Annonse