Annonse

Ikke mer statsstøtte til DAB-kanal

23.05.2022 - RADIONYTT.NO - Kyrre Dahl

Danske politikere har kommet fram til en ny medieavtale som betyr kroken på døra for en omstridt DAB-kanal finansiert av statsstøtte.


Studio. Foto: Radio Loud

For to år siden startet Loud Radio sine sendinger i Danmark. Dette er en privat, ikke-kommersiell radiostasjon som dekker nesten hele Danmark. Den er finansiert av statlig støtte, men sender kun på DAB. Ifølge konsesjonsvilkårene skal radioen være en kulturkanal for unge mennesker.

Allerede de første månedene haglet kritikken mot kanalen, blant annet fordi mange mente at de ikke oppfylte sine konsesjonsvilkår, men det mest dramatiske var at Loud ikke hadde omtrent 0 lyttere. På flere lyttermålinger var oppslutningen ikke målbar.

Radiostasjonen har skiftet både eiere og medarbeidere de siste to årene og for noen måneder siden skiftet radioen navn til Radio 24syv som også var navnet på en relativt suksessfull riksdekkende radiokanal på FM i Danmark. Men, fredag i forrige uke ble det klart at Loud/24syv ikke har noen fremtid.

Den danske regjeringen offentliggjorde en ny medieavtale der både statsstøtten og DAB-konsesjonen til Radio 24syv forsvinner når konsesjonen utløpet i 2024. Radiokanalen får i dag et årlig statstilskudd på 60 millioner danske kroner ( ca. 85 millioner norske kroner ), ifølge Mediawatch.dk.

Samtidig skal Danmarks Radio styrkes med 100 millioner kroner og man vil styrke mediestøtten til lokale og regionale medier. Det skal også nedsettes et utvalg som skal se nærmere på hvordan den offentlige mediestøtten skal fungere i årene som kommer.

Det var partiet De Radikale, som krevde at radiokanalen 24syv ikke skulle få ny konsesjon, forteller partiets medieordfører Zenia Stampe til Politiken. Stampe viser til at flere private aktører innen podkast mener at det er konkurransevridende å gi 24syv 60 millioner årlig i tilskudd.

  • Mer om: Utenriks - Arkiv

  • Følg oss:     -  RSS:

    Annonse