Annonse

Olav og Henrik kommer tilbake til Stå Opp

20.05.2022 - Kyrre Dahl

Etter et års opphold kommer både Olav Haugland og Henrik «Bjølle» Bjørnson tilbake til Stå Opp på Radio Rock til høsten. Sammen med Anne Sem-Jacobsen skal de vekke rockeglade nordmenn hver morgen fra 6 til 10. Halvor Johansson skal sove lenger.

Olav Svarstad Haugland, Henrik Bjørnson og Anne Sem-Jacobsen. Foto: Kenneth Sporsheim, Radio Rock.

Den nykomponerte programledertrioen har allerede begynt å glede seg til høstens sendinger, og lover at sendingene ikke kommer til å være veldig forskjellige fra det vi har vært vant til med Halvor og Anne i studio.

- Vi skal spille masse rock for å få blodpumpa i gang på morgenkvisten, samtidig som vi selvsagt skal følge med på alt som skjer i verden og ha det gøy med både nyheter, lyttere og hverandre, lover de tre.

Olav Svarstad Haugland trer inn i programlederrollen igjen etter et år med trilleturer og bleieskift, og når Halvor Johansson nå gir seg som programleder for denne gang, blir det Olavs jobb å holde styr på både musikken og de andre programlederne.

- Jeg både gleder meg og gruer meg litt til å fylle Halvors sko i akkurat den rollen, men jeg føler meg jo som Joshua King som skal byttes inn for Braut Haaland. King er god han også, men… Heldigvis glemmer folk fort, ler Olav.

Nå ser Olav frem mot en mer normal hverdag igjen – og til å igjen starte dagene sammen med radiolytterne og teamet i studio!

- Det blir deilig å jobbe med Bjølle igjen. Han er jo en sånn en som man bare har lyst til å amme. Eller, gi flaske i alle fall, sier trebarnsfaren fra Asker.

Henrik «Bjølle» Bjørnson er et kjent navn for Radio Rock-lytterne. Sunnmøringen var fast inventar i sendingene frem til våren 2021, da han pakket tøflene for et år i samboerens studentleilighet i Milano. Nå gleder han seg til returen til «tidlige morninger, lunken kaffe og å bytte ut pizza og pasta med Narvesen-baguett og red bull til frokost»

- Det å stå opp tidlig gikk fint i 4 år, og ettersom Olav må stå opp enda tidligere fordi han har kjøpt seg hus i Asker, så skal jeg klare å la være å klage over det å stå opp tidlig, sier Bjølle, som også gleder seg til å bli bedre kjent med Anne.

- Slik jeg kjenner Anne, så er hun veldig energisk. Olav er litt mer trøtt i trynet. Så jeg gleder meg veldig til det går en kule varmt mellom de to, så kan jeg bare sitte rolig i båten og observere enn trebarnsfar fra Asker hisse seg opp fordi Anne Sem-Hønefoss har gjort noe dumt, ler Henrik.

Anne Sem-Jacobsen kom inn som vikar for Olav i hans pappaperm, og gleder seg nå stort til fortsettelsen sammen med de to rutinerte programlederne.

- Det morsomste med å lage morgenradio er at man aldri helt vet hva man skal snakke om den dagen man kommer på jobb. Hvordan ser nyhetsbildet ut? Hva kan vi kødde med i dag? Og forhåpentligvis være grunnen til at han fyren som sitter alene med headset på bussen eller arbeidsplassen, plutselig ler høyt! 

Og, som alle som har vært innom Stå Opp-sendingene det siste året vet, er det ikke bare lytterne som ler…

- Det siste året har jeg hatt flere latterkramper enn de siste ti årene til sammen, så jeg koser meg på jobb hver eneste dag. Jeg er jo en av de få som faktisk er a-menneske og synes det et helt greit å stå opp kl 05, så denne jobben passer meg perfekt!

Halvor Johansson har vært programleder i Stå Opp siden starten, men nå skal han sove lenge en stund, og konsentrere seg mer om stand up-karrieren.

- Jeg har vært i Radio Rock helt siden det var en bitteliten pubertal drittkanal med pistrete skjeggvekst som ingen hadde hørt om og helt til i dag, når vi er blitt en kraft å regne med i mediebildet med hundretusenvis av fans på radio og nett. Det har vært en fantastisk reise dette her, men som med alle reiser så blir man ofte sliten og lengter hjem innimellom.

Halvors siste Stå Opp-sending i denne omgangen blir en helt spesiell affære. Lørdag 25.juni klokken 11 sender nemlig Halvor og Anne direkte fra Tons of Rock i Oslo, et show som blir spekket av høydepunkter fra drammenserens tid i Stå Opp.

Den nye sesongen med Stå Opp kommer på luften 15.august, men før den tid skal Anne og Olav holde Radio Rock-lytterne med selskap også gjennom sommeren. Hver morgen fra 7 til 11 er de på plass med rock og sommerstemning fra et nytt sted i Norge.

  • Mer om: Bauer Media - alle saker

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse