Annonse

Lønte seg å være åpen om problemer

15.05.2022 - RADIONYTT.NO - Kyrre Dahl

Morgenvert i NRK mP3, Martin Holmen, fenget lytterne med å være åpen om at han gikk på veggen, også på direkten.


Martin Holmen, NRK på Radiodays Europe 2022. Foto: Kyrre Dahl

Psykisk helse hos unge mennesker er et komplisert og til tider vanskelig emne å ta opp på radioen, men Martin Holmen i NRK mP3 valgte en litt uvanlig innfallsvinkel. Dette fortalte han på Radiodays Europe i dag, under emnet om hvordan man kan knytte sterkere kontakt med lytterne.

Holmen var lenge en blid og glad gutt men en dag gikk han "på veggen". I stedet for å sykemelde seg og lukke seg inne med sine følelser valgte han å fortsette med sine daglige sendinger og heller være åpen om sine utfordringer.

Han fortalte åpen som sine dårlige dager og han til og med opplevde et panikkanfall mer eller mindre på direkten, fortalte han på Radiodays Europe. Å ta en pause fra radioen var hans siste ønske, men etter en morgensending der det ble mer gråt enn prat gikk han til sjefen og tok en ukes ferie.

Poenget med å dra fram dette på konferansen var ikke å fokusere på Holmens psykiske helse, men heller det faktum at denne opplevelsen knyttet ham og lytterne tettere sammen. Særlig blant unge menn/gutter ble han svært populært. Psykisk helse hos gutter var liksom ikke noe man snakket om før dette.

Noe av grunnen til denne forbindelsen med lytterne var heftig bruk av sosiale medier og særlig Snapchat og Instagram. Han fikk mange støttende meldinger fra lytterne i denne perioden, men morgenshowet hadde allerede før det fått kontakt med mange lyttere på denne måten.

NRK mP3 har en ung målgruppe og hos dem er sosiale medier nok viktigere enn lineær radio, måtte Holmen innrømme. Men, ved bruk av sosiale medier opplevde de at de fikk nye lyttere på den vanlige radiokanalen. Dette med Holmens utfordringer ble også tema for kronikker på nrk.no og selvsagt innlegg på diverse sosiale medier.

En funksjon mP3 har brukt som ikke er så vanlig er at tar lyttere på lufta via Snapchat. I "gamle dager" brukte man tekstmeldinger til å kommunisere med lyttere, men Snapchat og Instagram føles mer personlig for brukerne. I nyere tid har morgenshowet fokusert på meldinger via Instagram og opplever at de får flere historier fra lytterne på den måten.

Radiodays Europe foregår i Malmø fra 15. til 17. mai i år. Radionytt.no er til stede og følger det som skjer. Følg oss for flere historier fra verdens største konferanse for radiofolk i dagene som kommer.

  • Les også: Almost time for Radiodays Europe

  • Les mer om konferansen og påmelding på: radiodayseurope.com Ekstern lenke

  • Mer om: Konferanser

  • Følg oss:     -  RSS:

    Annonse