Annonse

Nytt sendeskjema og nye jingler på P3

10.05.2022 - RADIONYTT.NO - Kyrre Dahl

I går ble det introdusert nytt sendeskjema på NRK P3. Samtidig oppdaterte kanalen sitt lydbilde. HØR JINGLER NEDENFOR


Rak Marie Hatløy Sætre, Sindre Steig, Omar Noir og Christer Johan Pettersen-Dahl. Foto: NRK

NRK har bestemt seg for å legge om sendeskjemaet på NRK P3 og NRK P13. Det skjedde i går formiddag og mer om det kan du lese her: NRK Radio spisser P3 og P13. Samtidig benyttet allmennkringkasteren anledningen til å pusse opp lydbildet med nye jingler:

- Vi har oppdatert kanalen med nye Top Houre til hvert program. Hvor det synges navnet til programmet. Eneste i Norge det vel? spør redaksjonsleder Christer Johan Pettersen-Dahl. - Så er det generelle jingler versjonert ut i shotguns og keyshots, forteller Pettersen-Dahl og utdyper:

- Keyshots er en toneal tunet «3» med massiv hale som passer utmerket til å få en lekker toneal overgang med neste låt. Så er det ramps til å snakke på, i tillegg til en hel haug med underlag. Eller beds som de kaller det alle andre steder enn NRK.

HØR JINGLENE HER: (Trykk Play)

NRKP3produksjon · NRK P3 JINGLES - NEW FOR 2022
'

Hva er filosofien bak de nye jinglene?

- Det viktigste er å styrke merkevaren til NRK P3, i tillegg til å ha et lydbilde som flettes med musikken vi spiller. P3 har en ung målgruppe og det er særs viktig at lyden vår oppfattes som ekte og oppdatert. I P3 tar vi kanalidentitet veldig seriøst, og oppdaterer i takt med musikktrendene. I tillegg er vi opptatt av å styrke det norske språket, så det synges og ræppes (rap) på dialekter fra Sogn, Førde, Bergen og Oslo-området, sier redaksjonslederen.

- Programlederne i P3 har i flere år hatt en massiv verktøykasse og produsere med. Alt fra spesialtilpassede jingler i alle tonearter som gjør at P3 får de mest magiske overgangene i landet. Programlederne jobber også aktivt med å utfordre lyden og prøver alltid noe nytt når det produseres sending.

Jinglene er produsert av Wise Buddah, som P3 har samarbeidet med siden 2008. Vokalene er tatt opp i mørke november i studio K2 i Trondheim. Produsent for pakka er Steph Jansen fra Wise. - Han er en helt fantastisk produsert, og har spesialisert seg på P3 de siste årene, forteller Pettersen-Dahl til radionytt.no.

På vokalen er det Rak Marie Hatløy Sætre, Sindre Steig og Omar Noir. P3s stasjonsstemmer er Mats Borch Bugge og Adiele Arukwe. P3s prisvinnende lyddesigner Chris Nesse har også bidratt med å versjonere ut flere av kuttene i denne jinglepakka.

  • Mer om: Lyd og bilder

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse