Annonse

Tomm-Espen Kroken forlater P5 Hits

28.04.2022 - RADIONYTT.NO - Kyrre Dahl

Etter 8 år bak mikrofonen i P5 Hits er Tomm-Espen Kroken ute etter nye utfordringer.


Foto: Privat

Han er allerede for en veteran å være. Tomm-Espen Kroken har vært involvert i flere radioprosjekter gjennom tidene, som Radio Norge og Radio 1. Han har de siste åtte årene vært å høre i P5 Hits, hitkanalen til P4-gruppen. Men, nå er en epoke over.

Onsdag hadde han sin siste sending på P5 Hits og det er tydeligvis mange som kommer til å savne Kroken: - Jeg meldte nyheten igår, og må si meg overveldet over responsen fra lyttere, både på instagrammen til P5, men også min egen insta «RadioKroken", sier han.

- Alle disse fantastiske tilbakemeldingene viser for meg at radio fortsatt står solid som ei påle i folks liv og hverdag, kanskje mer enn noen gang, og det å få så fine «akkrediteringer» fra så mange ukjente folk, beviser nettopp dette vil jeg påstå, sier Kroken til Radionytt.no.

Kroken kan se tilbake på åtte innholdsrike år og han nevner spesielt tiden på "Storbymorgen" sammen med Anne Marte. I løpet av de åtte årene har P5 gått fra å være kun lokalradio i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger, til å bli en riksradio og dertil døpe om morgenstrekket til "Frokostshowet". Dermed tok de opp kampen kanaler som Radio Norge, mP3 og ikke minst NRK P3.

- P5Hits viste seg raskt å ta en plass i folks hverdag, og mye av suksessen var nettopp det at lytterne ble en del av kanalen, både via telefon, men også via snapchat, som viste seg å være en real brobygger til lytterne. De fikk selv komme med innspill via videomeldinger, forteller Kroken.

Han sier videre at det var et smutthull i markedet det å sette lytterne såpass i førersetet på kanalen. - Suksessen kom raskt, og P5 er idag landets største kommersielle hitradio. En fantastisk arv å etterlate seg, vil jeg si, uttaler Kroken.

Det er ingen dramatikk i det at han nå slutter i P5 Hits og han har bare godord å si om sin tidligere arbeidsgiver:

- Jeg vil også legge til at årsaken til at jeg velger å slutte, uten å ha noe konkret ny jobb å gå til, er at vi til slutt var enige om å være uenige hvor veien videre skulle gå for min del. Jeg så ikke lenger hva min rolle skulle være hos P5 når kanalen ønsker enda mer fokus på musikken, og jeg mener at man i dagens radiobilde må satse adskillig mer på innhold, sier Kroken.

  • Mer om: P4-gruppen

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse