Annonse

Dette koster forbrukslånet hver måned

Gjesteinnlegg: 26.04.2022 - Martin Nilsen

Sitter du, som mange andre, og lurer på om du skal ta opp et forbrukslån? Da er det enkelt å bli forvirret av alle tilbudene du kommer over der ute. For det finnes ikke et standardlån som passer til alle og enhver, derfor vil det være smart å bruke ekstra tid på å finne ut nøyaktig hvilket lån som passer for deg og din økonomi.


Foto: Pixabay

Dersom du benytter deg av en forbrukslån kalkulator kan du få svar på hvor mye du kan forvente å betale i månedlige avdrag på ditt forbrukslån.

Folk generelt har ulike behov, og det du ser på som perfekt for deg, trenger nødvendigvis ikke å være det som passer best for kompisen eller broren din. For noen er det om å gjøre å få laveste rente, mens for andre kan det være viktig å få en så lang nedbetalingstid som mulig og deretter en lavere månedssum.

Usikker på hva lånet koster? Sjekk dette med en forbrukslån kalkulator

Ved å benytte deg av en forbrukslån kalkulator kan du enkelt se hva lånet vil koste deg og din lommebok hver måned. Samtidig kan du bruke kalkulatoren til å se hvor mye penger du kan spare når du legger sammen annen eksisterende gjeld som for eksempel smålån, kredittkort og andre handlekontoer i ett forbrukslån. Lån på dagen er ofte dyrere, da det skal betales ut svært raskt.

Den samme kalkulatoren kan du benytte til å se hvor mye penger du kan spare på å refinansiere eksisterende gjeld med et større forbrukslån. Beløpet du får opp i kalkulatoren vil da inkludere både nominell rente, effektiv rente og avdrag.

Har du spørsmål om nedbetalingstid eller lånesum?

Ved å bruke en forbrukslån kalkulator kan du forvente deg svar på hvor mye du skal betale i månedlige utgifter på forbrukslånet. Hos mange låntilbydere er den korteste nedbetalingstiden som er søkt på i et nytt forbrukslån, ett år, mens den lengste er opptil fem år. Noen låntilbydere tilbyr også lengre nedbetalingstid.

Tenker du å prøve å refinansiere gjeld som du allerede har, kan du søke om nedbetalingstid på opptil 15 år. Det som er viktig da, er å opplyse om hvilken løpetid du fortsatt har igjen på dine eksisterende lån.

Avhengig av lånesummen er det smart å tilpasse nedbetalingsperioden din til hvor mye penger du må ut med hver måned. Dette får du hjelp til å finne ut med lånekalkulatoren. Vær også klar over at du kan betale ned ekstra på forbrukslånet når som helst og uten å betale noe ekstra for det.

Skal du låne med eller uten sikkerhet?

Den største fordelen med å låne med sikkerhet, er utvilsomt at renten er lavere på denne låneformen kontra lån uten sikkerhet. Risikoen for banken er betydelig redusert når de har sikkerhet for lånet i form av pant i verdiene dine.

Dette vil komme deg til gode som kunde ved å få en veldig mye lavere rente. Forskjellen er nemlig veldig stor. I dagens marked vil et typisk boliglån ha en effektiv rente på mellom 2 prosent og 4 prosent, mens et gjennomsnittlig lån uten sikkerhet vil ligge på omtrent 15 prosent.

Som en oppsummering kan man si at lån med sikkerhet vil være en stor fordel når det gjelder store lånebeløp , noe man gjerne trenger dersom man skal kjøpe en ny bolig, hytte eller bil.

  • Mer om: Diverse - alle saker
  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse